У Вінницьких Хуторах налагоджують ефективне вивезення побутових відходів

У Вінницько-Хутірському старостинському окрузі мешканці громади вирішують питання поводження із побутовими відходами. Почали з питання налагодження вивозу неорганічних побутових відходів. Одночасно впроваджують сортування сміття. Для цього на окремих майданчиках облаштували контейнери для скляних та пластикових відходів.

За словами старости округу Владислава Кривешка, серед мешканців громади протягом двох років проводять опитування, аби визначити, чи задоволені вони якістю вивезення сміття. 

"Таким чином ми відстежуємо, як змінюється думка людей, аналізуємо, чого вдалося досягти", — зазначив Владислав Кривешко.

Таким чином вдалося з’ясувати, що люди мешканці громади мають запит на покращення стану довкілля.

Оскільки минулого року Вінниця затвердила декларацію про Зелений курс, це стало додатковим стимулом для покращення якості послуг вивезення відходів. За словами Владислава Кривешка, Вінницькі Хутори є європейським передмістям, яке прагне разом із Вінницею рухатися в «зеленому напрямку».

Саме тому 3 населених пунктах округу створили майданчики для роздільного збору сміття. Наразі їх налічується більше двадцяти. 

Наступним кроком стало налагодження вивозу відходів. Конкурс щодо визначення виконавця організував Департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради. Найкращі умови запропонувало КП “Комбінат комунальних підприємств”. Коштом місцевого бюджету підприємство придбало два нові спецавтомобілі для вивезення сміття. 

На території старостинського округу підприємство працює вже протягом двох місяців, обслуговуючи Щітки, Вінницькі Хутори, Писарівку, Гавришівку, Малі й Великі Крушлинці.

У Вінницьких Хуторах сміттєвози щосереди збирають побутові відходи, об’їжджаючи  вулиці приватного сектору. Раніше в селі також діяла послуга вивезення ТПВ, але, за словами мешканців громади,  із початком діяльності “Комбінату комунальних підприємств”, якість послуг суттєво поліпшилася.  

У старостинському окрузі планують закупівлю сміттєвих баків для кожного будинковолодіння. За словами Владислава Кривешка, для цього звертатимуться за підтримкою міжнародних громадських організацій.

Як розповів начальник “Комбінату комунальних підприємств” Дмитро Науменко, питання вивезення сміття є важливим для кожної громади. Зустрічаються факти, коли люди самовільно спалюють сміття, або закопують шкідливі відходи в землю, порушуючи закон та екологічні норми. Тому на території старостинського округу дуже важливо здійснювати вивіз відходів.  Дмитро Науменко наголосив, що підприємство комплексно підходить до утилізації.

Крім того, «Комбінат комунальних підприємств» надає знижки, зокрема:

повністю звільнені від оплати родини військовослужбовців-учасників війни; також стовідсоткова знижка розповсюджується на пенсіонерів, які отримують пенсію в розмірі менше 2,5 тисяч гривень; 50% знижку можуть отримати малозабезпечені родини; на додаткові 25% знижки можуть розраховувати багатодітні родини. 

Детальнішу інформацію можна дізнатися за ЦИМ посиланням.



Переглядів: 1544
Поширень: 1

Останні новини