Нічна перестрілка на Вишеньці: поліцейські затримали небезпечного злочинця

18 жовтня у Вінниці працівники патрульної поліції затримали жителя Хмельниччини, який вночі обкрадав автомобілі  вінничан. Під час затримання правопорушник з вогнепальної зброї стріляв у патрульних. Завдяки професійним діям поліцейських ніхто не постраждав. Про подробиці затримання зловмисника  розповів під час брифінгу начальник ГУНП Вінниччини Юрій Педос.

Вночі увагу екіпажу патрульних поліцейських привернув підозрілий велосипедист, який їхав по вулиці 600-річчя у рукавицях та постійно озирався. Коли патрульні Артур Карпенко та Олександр Нідзельський підійшли до нього провести поверхневий огляд, чоловік занервував, раптово дістав вогнепальну зброю та направив її у бік одного з поліцейських. Його напарник намагався схопив рукою затвор, чим запобіг пострілу. Тоді зловмисник почав вириватися та тікати, двічі вистріливши у бік поліцейських. Інформація про зловмисника була надана усім екіпажам патрульної поліції. Неподалік перехрестя 600-річчя – Келецька у дворах багатоповерхівки правопорушника затримав іншим екіпажем – Юрієм Осадчуком та Олегом Боржемським. Під час переслідування підозрюваного, поліцейські привели зброю у бойову готовність та, погрожуючи її застосуванням, змусили зловмисника викинути зброю та здатися.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрій Педос, затриманим виявився 51-річний житель Хмельницької області, який 17 років провів у місцях позбавлення волі за вчинення крадіжок. Вилучена у нього вогнепальна зброя – пістолет «Макарова», споряджений набоями, наразі встановлюється його походження. Зловмисник зізнався, що у Вінницю приїхав вчиняти крадіжки цінних речей з машин. Сумки, інструменти, магнітоли, навігатори та інші цінні речі, вкрадені у вінничан, він складав у свій автомобіль «Ауді», який залишив на одній з вулиць міста. Аби залишитись непоміченим, пересувався по місту на велосипеді, який також викрав.   

- Професійні дії, фізична та бойова підготовка патрульних дозволили затримати особливо небезпечного злочинця без поранень та втрат. Я буду клопотати аби за свої професійні дії поліцейські були заохочені правами Міністра внутрішніх справ України, - зазначив Юрій Педос.  

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ст. 185 ККУ (крадіжка) та ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами). Затриманому загрожує до 15 років або довічне  ув’язнення.




Переглядів: 5808
Поширень: 1

Останні новини