Вінничанина, який вербував людей у ПВК «Вагнер», можуть посадити довічно

У Вінниці затримали чоловіка, який займався вербуванням до приватної воєнної компанії «Вагнер». Вінницька обласна прокуратура інформує, що вінничанину повідомили про підозру у державній зраді. До суду скерували клопотання про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою.

Відомо, що 43-річний мешканець Вінниці надавав допомогу представникам окупантів та проводив підривну діяльність проти України.

У листопаді-грудні минулого року він шукав та вербував жителів Вінниці до так званої військової компанії «Вагнера», відомої також як «Ліга».  Кандидатам він пропонував помісячну оплату, від двох до чотирьох тисяч доларів за участь у війні на боці агресора. 

За даними прокуратури, один вінничанин згодився на таку пропозицію. Повідомляють, що він разом із підозрюваним раніше сидів у в’язниці. 

Нагадаємо, що фігурант відбував ув’язнення за розбій і зґвалтування. Тепер йому інкримінують статтю «державна зрада». За такий злочин вінничанину загрожує 15 років або довічне позбавлення волі та конфіскація усього майна.

Фото: Вінницька обласна прокуратура



Переглядів: 1041
Поширень: 1

Останні новини