У КП "Вінницяміськтеплоенерго" виготовляють буржуйки для фронту

Працівники КП «Вінницяміськтеплоенерго» від початку військової агресії росії активно доєднались до допомоги нашим захисникам. Підприємство передало на фронт не один гуманітарний вантаж, а, у перервах між роботою, тепловики власноруч виготовляють буржуйки. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Один із майстрів – Олександр Козаков, електрогазозварник 6 розряду, який разом зі своїми товаришами, окрім основної роботи, продовжує виготовляти залізні грубки для наших військових. Він розповів, що разом з колегами не могли просто сидіти склавши руки. 

«Хотілося чимось допомогти, хотіли підтримати наших військових буржуйками. А у мене тоді ще син на війні був, тому ми з ентузіазмом взялись за роботу», – розповів пан Олександр.

Для виготовлення буржуйок використовують старі труби з тепломереж, які дуже добре підходять для цих цілей. За словами Олександра Козакова, матеріалом та електродами для виготовлення грубок майстрів забезпечило підприємство. Крім того, із арматури зварювали металевих «їжаків».

За словами пана Олександра, військові неодноразово хвалили їхні буржуйки, відзначаючи їх хорошу якість. Також він розповів, що за цей час разом з колегами зробив більше 50 залізних грубок.

До роботи у котельні згуртувалося пятеро людей: 2 зварювальники, 2 слюсарі й ще один слюсар, який володів навичками токаря. Майстри часто передавали заготовки іншим, щоб вони могли зварювати, оскільки замовлення були великі й вони не встигали виконувати всі роботи.

За словами пана Олександра, робота складнс, але приносить лише задоволення.

Зазначимо, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» активно допомагає нашим захисникам. У березні-квітні тепловики передали на потреби ЗСУ свою одноденну заробітну плату та профспілкові внески працівників підприємства розміром 50 тис. гривень. Також колектив підприємства через профспілкову організацію профінансував переобладнання причепу під лазню, вартість якого склала 340 тисяч гривень. Для цієї ж лазні був переданий автомобіль ЗІЛ-138. Окрім того, передали напівкомбінезони, дизельне пальне, планшет, безпілотник, оптичні засоби та бус, який вже допомагає військовим виконувати бойові завдання на передовій. Також варто зазначити, що підприємство у 2022 році щомісяця виплачувало мінімальну зарплатню мобілізованим працівникам.



Переглядів: 818
Поширень: 1

Останні новини