Вінниця передає Херсону 100 контейнерів для сміття 

Під час окупації Херсону російські війська знищили та розграбували комунальне майно міста. Аби допомогти Херсону, на сесії Вінницької міської ради ухвалили рішення передати 100 контейнерів для збору відходів. Виділити кошти на закупівлю контейнерів вирішили на попередній сесії, у січні.

Як розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов, така допомога для херсонців зараз є вкрай важливою. 

«Кожний день у Херсоні патова ситуація. Досить складно. Постійні обстріли. Навіть немає часу сховатися людям, постійно жертви цивільних … Але разом із тим критична інфраструктура потребує відповідної роботи. І в даному випадку ми допомагаємо їм з цими контейнерами, які вони попросили», – каже він.

Наразі у Херсоні проблеми із громадським транспортом, і забезпеченням людей іншими важливими послугами. Водночас дуже важкою залишається ситуація зі збором побутових відходів.

Директор департаменту міського господарства Херсонської міської ради Дмитро Кобець розповів, що ситуація у місті є дуже складною. Окупанти викрали  все – від сміттєвозів до контейнерів. 

Віднедавна прибиранням міста займається підприємтсво «Парки Херсону», яке використовує техніку та сміттєві баки, які збирають всією Україною. 

«Дуже приємно, що Вінниця не залишається осторонь і завжди однією із перших приходить на допомогу, швидко реагуючи на прохання нашої міської військової адміністрації. Знаємо, що й вам сьогодні нелегко й тим більше цінуємо все, що для нас робите», - сказав Дмитро Кобець.

Загалом Вінниця закупила і незабаром відправить до Херсона 100 металевих контейнерів для збору побутових відходів, об’єм кожного 1,1 м3.

Нагадаємо, раніше з Вінниці передали Херсону 30 тонн пального для підтримки роботи генераторів на підприємствах критичної інфраструктури. Крім того, відразу після деокупації до Херсона вирушив із Вінниці броньований мікроавтобус та гуманітарна допомога.


 


Переглядів: 916
Поширень: 0

Останні новини