Колишній очільник поліції Вінниччини Антон Шевцов готував диверсії проти України

Колишній очільник поліції Вінниччини готував теракти проти мирних мешканців України, співпрацюючи із фсб. Йому повідомили про підозру в державній зраді. Про це інформує прес-служба Головного управління СБУ у Вінницькій області.

Зазначають, що СБУ має беззаперечні докази щодо екс-керівника Національної поліції Вінницької області Антона Шевцова. Підозрюваний у держзраді від 2016 року знаходиться у Криму та отримав російське громадянство.

За інформацією СБУ, Шевцов ініціював проведення проти України розвідувально-підривної діяльності. Зокрема, він передавав «рекомендації» із дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні Володимиру Сівковичу – колишньому депутату обвинуваченому в державній зраді.

Після початку повномасштабного вторгнення саме Шевцов розробляв для ворожих спецслужб план диверсій в Україні. Цим «проектом» керував співробітник п’ятої служби фсб Косенко.

Фігурант надавав інформацію стосовно політиків, очільників підприємств у сфері енергетики, та медіа, які, на його думку, можна було використати заради диверсійної діяльності.

У задокументованому «плані» йшлося про здійснення терактів у різних українських регіонах, на цивільних об’єктах.  За цим «сценарієм», після проведення вибухів, «винних» мали показово затримати. У публічному просторі мала з’явитися сфальсифікована інформація про їх причетність до руху опору. Через підконтрольні ворогові засоби масової інформації, в тому числі телеграм-канали, все це планували розповсюдити на широкий загал.

«Планом» передбачалося дискредитація України на міжнародній арені. Таким чином, ворог планував виправдовувати окупацію українських територій.

Слідство також встановило, що Шевцов співпрацював із Шарієм. За участю відомого пропагандиста було розроблено проект із псевдо пошуку «українських військовополонених». Таким чином, окупанти хотіли дискредитувати військову та політичну владу в Україні.

Всі злочини Шевцова задокументовано, йому повідомили про підозру в державній зраді (частина 2 статті 111 ККУ).


Теги: кримінал

Переглядів: 3640
Поширень: 9

Останні новини