У Вінниці 20 пунктів незламності отримали допомогу від Фонду громади «Подільська громада»

У Вінниці добігає кінця конкурс грантів «Підсилення пунктів незламності». Фіналістами, за результатами проекту, стали 20 пунктів незламності. Кожен з них отримав підсилення від Фонду громади «Подільська громада» у розмірі 20 тисяч гривень за умови співфінансування, яке складало не менше двох тисяч гривень. 

Також першого березня Фонд презентував фіналістам бокси із речами першої необхідності: два мережеві фільтри-подовжувачі, сухі й вологі серветки, чай та печиво, харчові контейнери, настільні ігри, олівці, ручки та розмальовки.

За словами голови правління Фонду громади «Подільська громада» Олени Данілової, до участі в конкурсі запрошували освітян, працівників культури, спорту, представників ДСНС, центрів підліткових клубів, торговельних центрів, на базі яких були розгорнуті острівці тепла й безпеки. 

Загалом надійшло більше трьох десятків заявок від юридичних неприбуткових організацій, які відповідають за роботу пунктів Незламності, двадцять з них отримали фінансову підтримку і вже прозвітували про виконані роботи.

Як розповіла Олена Данілова всі учасники самі складали перелік витрат: «Це були різні потреби: одні потребували стільців, другі – чайника і посуду, треті – прагнули облаштувати пеленальний столик, бо найчастішими відвідувачками їхнього пункту були мами з маленькими дітьми».

Конкурсанти подавали перелік потреб, а Фонд здійснював оплату витрат відповідно до рахунків від постачальників та передавав придбане. Крім того, у якості бонусу пункти-переможці отримали бокси із речами першої необхідності.

За словами директора VinSmart Центру Дмитра Мири, завдяки конкурсу грантів, вдалося покращити умови у пунктах незламності. Зокрема, придбали термоси, термопоти, мікрохвильовки, створили запаси води та продуктів. 

Він розповів, що в періоди відсутності світла у Вінниці, до пунктів незламності навідувалося багато людей. Вінничани приходили заряджати телефони, павербанки. Зверталися матері із немовлятами, які потребували теплого місця, аби замінити підгузки. Відтак, Дмитро Мира подякував Фонду за своєчасну та необхідну підтримку.

Конкурс грантів «Підсилення пунктів незламності» реалізується Фондом громади «Подільська громада» за фінансової підтримки GFCF – «The Global Fund for Community Foundations».

Фото: Вінницька міська рада



Переглядів: 1056
Поширень: 0

Останні новини