У Вінниці знайшли адміністраторів каналу руху ПВК Редан – коментар поліції

Вчора у Вінниці відділ кіберполіції встановив особи трьох неповнолітніх дівчат, які займалися поширенням інформації стосовно так званої ПВК Редан.

Адміністраторками телеграм-каналу виявилися 13-річна і дві 15-річні вінничанки.

«Ці дівчата використовують назву руху ПВК Редан. Але чи точно, вони причетні до реального руху наразі встановлює слідство. Дівчата пояснюють, що вони просто хотіли об’єднати молодь, яка хоче самовиражатися і використали популярну наразі назву», - зазначила у коментарі виданню Моя Вінниця речниця поліції Вінниччини Заріна Маєвська.

Нагадаємо, що наприкінці лютого у Вінниці правоохоронці перешкодили сутичці між підлітками на одній з міських площ. Чи причетні дівчата до цього інциденту – перевіряється ювенальною та кіберполіцією. В телеграм-каналі, який вони адміністрували налічувалося близько 300 підписників.

«Можливо просто використали назву ПВК Редан. Ми зараз на сто відсотків не знаємо, проводяться відповідні дії для встановлення їхньої причетності або непричетності», - зазначила Заріна Маєвська. 

У Вінниці поліція продовжує встановлювати всі можливі обставини. Раніше у Нацполіції зазначали, що за допомогою появи молодіжної субкультури росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

Фото на обкладинці ілюстративне


Теги: кримінал

Переглядів: 1748
Поширень: 0

Останні новини