У Вінницько-Хутірському окрузі почала діяти рада підприємців при старості

При старості Вінницько-Хутірського округу, в селах Писарівка і Щітки, почала діяти рада підприємців. У першому засіданні візяли участь 28 підприємців. Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

За словами старости округу Владислава Кривешка, раду створили, аби налагодити співпрацю між бізнесом і владою, завдяки чому розвиватимуться та створюватимуться нові підприємства.

"Зі свого боку, ми, як орган місцевого самоврядування, можемо, наприклад, допомогти в організації комунікацій місцевого бізнесу з інвесторами, які заходять в округ, з інших регіонів та навіть з-за її меж. Після приєднання до Вінницької міської територіальної громади, ми бачимо, як округ, а особливо, його окремі території, стали “магнітом” для інвесторів. Зокрема, ми бачимо велику зацікавленість територією навколо Немирівського шосе. Тобто, з одного боку нам потрібно бути свого роду “бізнес-нянями” для нового капіталу, а з іншого - підтримувати місцевих підприємців та, за необхідності, направити їх у вірному напрямку", - розповів Владислав Кривешко.

Він додав, що існування ради буде мати практичну користь для органів влади.

"Наприклад, якщо говорити про сільськогосподарське виробництво, то ми зможемо мати розуміння, чи забезпечена територіальна громада своїм внутрішнім тим чи іншим внутрішнім продуктом, а яку продовольчу групу потрібно буде “імпортувати”, Завдяки створенню ради, ми певною мірою закладаємо підвалини в розробці бренду “Вінницький фермер” та інші кроки в напрямку реалізації Програми розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки, розрахованої на 2023-2025 роки”, - сказав очільник округу.

Підприємців, які стали учасниками ради, відповідно до їхньої спеціалізації поділили на різні платформи: продуктове забезпечення, аграрний сектор, торгівлю та сферу послуг.

За словами Владислава Кривешка, це свого роду "клуби за інтересами", де люди, які працюють в одній сфері ділитимуться досвідом та шукатимуть шляхи підвищення ефективності своєї роботи. 

"На наступних зустрічах, які будуть проходити у форматі «платформ», будуть запрошені основні стейкхолдери, працівники міської ради, спікери та експерти відповідних галузей бізнесу", - додав він.

Створення Ради підприємців при старості планують і на території Вінницьких Хуторів.


Переглядів: 962
Поширень: 2

Останні новини