У Вінниці влаштовують екскурсії до катакомб

У Вінниці навесні знову почнуть водити екскурсії до підземель. Вже 11 березня проведуть першу мандрівку для дорослої аудиторії, а 25-го відбудеться наступна.

Вважається, що підземні ходи з’єднували колишні монастирі єзуїтів та домініканців, у приміщенні яких зараз знаходяться обласний краєзнавчий та художній музеї, Спасо-Преображенський собор ПЦУ, Державний архів Вінницької області та вінницький технічний ліцей.

Згодом у Вінниці з’явилися монахи-капуцини, котрі також заклали тут свій монастир. Є думка, що всі три храми у вінницькому середмісті сполучені підземними катакомбами. Вінницькі підземелля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, також частково відкриті для туристів.

Всі охочі відвідати екскурсію «І нехай Він вам буде свідком…» можуть зареєструватися:

11 березня: https://forms.gle/97XemxfRPeEemgew5 25 березня: https://forms.gle/T2gUBG3GkBCAyHyq9

Під час екскурсіє розкажуть про те, яка глибина підземних ходів, що криється в підземеллях у Вінниці та чому катакомби нашого міста такі містичні. 

“Ви також почуєте цікаву легенду про привида ченця-капуцина, який, подейкують, інколи з'являється відвідувачам. А окремим щасливчикам вдалося навіть зробити фото, на яких можна його розгледіти” - розповіла директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська. 

Вона також додала, що відвідувачі екскурсії дізнаються рецепт пивної юшки, котрою капуцини годували стражденних, у тому числі в часи епідемій.

Читайте також: Березневий розклад творчих майстер-класів у Вінниці


Теги: туризм

Переглядів: 1902
Поширень: 3

Останні новини