Вінниця може стати логістичним та індустріальним центром України

Від початку повномасштабного вторгнення підприємства у Вінниці активно працюють, щоб забезпечувати економічну стабільність. Попри всі воєнні виклики Вінницькій МТГ вдалося продемонструвати зростання економіки майже на 1,5%.

Про те, які перспективи має наш регіон розповів заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний у етері радіо «Місто над Бугом».

За словами Андрія Очеретного, Вінниця має всі шанси стати одним із найбільших логістичних хабів в Україні. Він також розповів про індустріальний потенціал, зробивши акцент на тому, що виробляти потрібно продукти із високою доданою вартістю.

«Вінниччина є не аграрною, а продуктовою областю. Ми маємо аграрну продукцію глибоко переробляти, ми маємо трансформувати нашу аграрну спрямованість у продуктову. Забезпечувати якісними продуктами харчування, а не зерном і сировиною», - зауважив Андрій Очеретний.

Крім того йшлося про релоковані підприємства, яких у місті зараз налічується 283. Наразі завдяки цьому створено більше 1,5 тисячі робочих місць.

А ще у ефірі говорили про чотири індустріальні парки Вінниці і науково-індустріальний кластер на базі колишнього заводу «Кристал». Минулого тижня наше місто відвідала делегація депутатів із Києва, аби вивчити досвід позитивний нашого міста на напрацювати зміни до закону «Про індустріальні парки».

Також Андрій Очеретний наголосив на тому, економіка, бізнес та інвестиції повинні працювати, прискорюючи, таким чином, перемогу.

Дізнатися більше можна у відео:



Переглядів: 1425
Поширень: 1

Останні новини