У Вінниці відзначили двадцять дітей-волонтерів

Вінницький міський голова Сергій Моргунов разом із секретарем міської ради Павлом Яблонським вже вдруге зустрілись, аби подякувати юним вінницьким волонтерам.

Діти збирають кошти, щоб допомогти захисникам, підтримати тих, хто постраждав від війни. Вони долучаються до відправки гуманітарних вантажів у звільнені міста. Вчора, 7 березня, волонтерів відзначили подяками від громади.

До центру «Квадрат» завітало 20 дітей-волонтерів, їх відзначили за патріотизм та активну громадську позицію. Вони збирають донати для ЗСУ, допомагають переселенцям, підтримують родини, які втратили когось під час війни, займаються благодійністю та різноманітними добрими справами.

На заході очільник громади поспілкувався з дівчатами та хлопцями, які розповіли свої історії волонтерства. Сергій Моргунов сказав, що цими дітьми пишається Вінниця і наголосив, що хоча вони обрали різні шляхи волонтерства - усі разом вони є великою гордістю і майбутнім нашого міста.

«Ви показали, що українські діти - це сміливість, щирість і відкритість. Велика вдячність батькам за правильне виховання та підтримку своїх дітей. Важливо, щоб в такій згуртованості ми продовжували працювати кожен на своєму місці, щоб найскоріше перемогти», — сказав міський голова.

Дітей відзначили подяками міської ради та її виконавчого комітету та подарували символічні подарунки.

«Усі ви у різний спосіб заробляли кошти та передавали їх до волонтерських організацій. Кожен з вас великий молодець, ви неймовірні патріоти. Ви наше майбутнє, і я впевнений, що з такими дітьми точно буде Перемога», — сказав секретар міської ради Павло Яблонський.

Дванадцятирічна Ольга Мурга та її сестра Анастасія Драчук розповіли міському голові, про вироби із бісеру, які вони виготовляють та продають на ринку. Таким читано дівчата збирають кошти для військових. Зупинятися не планують - нещодавно аптечка, яку вони придбали та передали на фронт, зберегла життя військовому. 

Після нагородження для учасників зустрічі відділ молодіжної політики ВМР організував творчий майстер-клас «Світло Перемоги». 

Як розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, діти із захопленням долучилися до творчого процесу.

«По завершенню виготовлення свічки, ми домовились з учасниками заходу, що в день нашої Перемоги, вони запалять її та згадають про те, які добрі справи робили для нашої країни», — сказала пані Юлія.

За словами волонтера Віталія Панькова, майстер-клас вийшов цікавий. Хлопець розповів, що обов’язково запалить свічку на Перемогу.

Фото: Вінницька міська рада


Теги: волонтери

Переглядів: 1229
Поширень: 0

Останні новини