Міжнародні партнери допомагають Вінниці облаштовувати прихистки для переселенців

У Вінницьких закладах професійно-технічної освіти продовжують проживати вимушені переселенці, які виїхали із зони постійних обстрілів. Завдяки зусиллям міської влади та за сприяння міжнародних партнерів переселенцям створюють комфортні умови для проживання.

Освітні заклади, у яких мешкають ВПО протягом року отримували все необхідне, в тому числі – побутову техніку та меблі. Усі ці речі надавали різноманітні організації, зокрема: Міжнародна організація з міграції в Україні, УВКБ ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, ЮНІСЕФ, міжнародна гуманітарна організація АКТЕД, Міжнародна некомерційна організація Medаіr,  Гуманітарна організація Інтерсос, гуманітарна організація «Людина в біді».

Переселенка Наталя Зінченко і Сєвєродонецька розповіла, що їй дуже подобається кімната, де вона з чоловіком проживає: «Люди гарно ставляться та постійно є гуманітарна допомога, яка нам так необхідна. Це і харчування, і якісні та сучасні меблі, крупи, посуд тощо. Хоча я дуже сумую за домом, але у цьому гуртожитку вже пристосувалась та дуже полюбила Вінницю».

На базі гуртожитку Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну, зараз проживає 104 переселенці. Деякі люди не лише знайшли тут прихисток, а й вирішили стати студентами закладу.

Переселенка з Краматорського району Сніжана Дейнеко розповіла, як до початку повномасштабного вторгнення мріяла стати кухарем-кондитером, але опинившись у Вінниці почала активно займатись фотографією.

«Отож, аби не витрачати час та зайнятись улюбленою справою, я вирішила спробувати здобути професію фотографа», — зазначила вона.

На базі Вінницького центру професійно-технічної освіти технологій та дизайну в планах зробити повний капітальний ремонт завдяки міжнародним організаціям. Про це розповіла директорка закладу Галина Дацишина. Тут планують замінити підлогу, санвузли, раковини, двері тощо. Вона подякувала усім, хто підтримує заклад та забезпечує переселенцям комфорт, а також працює заради Перемоги.



Переглядів: 951
Поширень: 0

Останні новини