Вінницькі освітяни отримали 316 хромбуків від Міністерства освіти та науки

Вчора Вінницьку область із робочим візитом відвідав Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. Під час поїздки Міністр передав головам громад хромбуки для освітян.

Разом із міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим та начальником ОВА Сергієм Борзовим він побував у Інклюзивно-ресурсному центрі № 1 Вінницької міської ради. 

Як зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, заклад працює у Вінниці з 2018 року та надає фахову допомогу дітям та їхнім батькам. Він розповів, що на обліку в центрі перебуває 436 дітей, серед них є й діти переселенців.

Ознайомившись з організацією освітнього процесу в інклюзивно-ресурсному центрі, Сергій Шкарлет зауважив, що розбудова інклюзивної освіти є одним із ключових пріоритетів держави.

Начальник ОВА Сергій Борзов підкреслив, що розвиток інклюзивної освіти є дуже важливим, оскільки кожна дитина має право на повноцінну освіту.

Також Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав Вінницьке вище професійне училище сфери послуг.

Очільник громади Сергій Моргунов розповів, що училище готує спеціалістів за 12 напрямами.

«Слюсарі, кухарі, перукарі, монтажники радіоелектронної апаратури – тут навчається талановита молодь. Щоб підтримати майбутніх фахівців, думаємо у перспективі реалізувати спільний проєкт. Серед можливих ідей - відкриття кондитерської, де училище могло б презентувати свою смачну продукцію», - сказав він.

Під час візиту Сергій Шкарлет поспілкувався з учнями, які презентували майстер-клас з виготовлення крафтового морозива, кондитерських виробів.

«Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» посідає чільні місця у рейтингу закладів освіти усіх рівнів. Це свідчить про злагоджену роботу педагогічного колективу, співпрацю з соціальними партнерами та впровадження найкращих практик європейського досвіду», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Також у рамках робочої поїздки до Вінниччини Міністр Сергій Шкарлет зустрівся з керівниками територіальних громад, аби вручити сертифікати та передати освітянам регіону хромбуки.

Вінницька міська територіальна громада отримала 316 ноутбуків, їх незабаром передадуть закладам освіти міста.

«Сподіваюся, що і освітяни оцінять зручність цього пристрою. Велика подяка працівникам освіти за незламність, зокрема за те, що вже за 10 днів після повномасштабного вторгнення розпочали освітній процес. Нам всім здавалося тоді, що це неможливо, але кожного свій фронт – освітяни показали що їхнє організаційне завдання – забезпечувати освіту наших дітей, а не просто освітній процес», – підсумував Міністр.


Переглядів: 1207
Поширень: 3

Останні новини