Андрій Лунін та “Реал” перемогли у Клубному чемпіонаті світу-2023

Нарешті наш воротар виграв трофей, перебуваючи на футбольному полі, а не гріючи лаву запасних. Звичайно, вийти з тіні кращого голкіпера світу минулого року Тібо Куртуа надзвичайно складно. Але мудрий наставник мадридців Карло Анчелотті дав основному воротарю перепочити. Тому Андрій Лунін зіграв на турнірі обидва матчі — півфінальний та фінальний. Таким чином він став першим українським гравцем, який виграв Клубний чемпіонат світу не просто завдяки потраплянню до заявки команди (як свого часу Дмитро Чигиринський у “Барселоні”), а в результаті ігрових дій. Щоправда, за свою гру в фіналі наш воротар отримав не найкращі оцінки від експертів та не дуже позитивні відгуки преси — все-таки 3 м’ячі “Реал” не звик пропускати. Але, як-то кажуть, переможців не судять. 

Як одна легенда перемогла іншу  

Цікаво, що у вирішальному двобої зустрілися найкращі команди своїх континентів 20-го століття за кількістю виграних трофеїв — Європи (іспанський “Реал”) та Азії (“Аль-Хіляль” з Саудівської Аравії). Власне, в новому столітті в учасників фіналу надалі все гаразд, і вони продовжують домінувати на регіональному рівні. От тільки “Реал” справедливо визнають ще й найкращим клубом планети, а саудити на світовому рівні поки що не можуть похвалитися значними успіхами. Тому всі букмекерські контори, включно з українськими: http://www.gazeta.lviv.ua/bookmakery віддавали перевагу мадридцям.

Щоправда, на минулорічному мундіалі збірна Саудівської Аравії сенсаційно перемогла у стартовому матчі майбутніх чемпіонів — аргентинців. А “Аль-Хіляль” на шляху до фіналу вже Клубного чемпіонату світу здолав у серії пенальті марокканський “Відад”, а у півфіналі сенсаційно вибив бразильський “Фламенгу” за результатом основного часу. Гра видалася дуже цікавою, а передбачити переможця було неможливо до фінального свистку арбітра. Події змінювалися з калейдоскопічною швидкістю, а за накалом емоцій та сюжетом матч перевершив навіть фінал. Більшість букмекерів з цього рейтингу: gazeta.lviv.ua ставили на “Фламенгу”, але прогадали. Бразильцям у меншості вдалося скоротити розрив у рахунку у доданий рефері час, але аравійці втримали перемогу — 3:2. 

Фінал вийшов веселим та видовищним. Команди на двох забили вісім м’ячів, три з яких побували у воротах Андрія Луніна. Наш голкіпер не зробив жодного сейву, але й звинувачувати його у пропущених голах буде несправедливо. Так, він не виручив, проте до взяття воріт призвели жахливі помилки захисту мадридців. Адже 2 голи було забито після виходів сам на сам. Фінальний штурм гравців “Аль-Хілялю” не дозволив їм схилити шальки терезів на свою користь. “Реал” переміг з рахунком 5:3 та здобув черговий трофей до свого клубного музею.

Цікаві факти про Клубний чемпіонат світу

Наприкінці зазначимо, що:

“Реал” виграв турнір вп’яте — найближчий переслідувач “Барселона” здобула 3 трофеї. Іспанські клуби увосьме тріумфують на подібному турнірі. Бразильці ставали переможцями 4 рази. Фінал став найрезультативнішим в історії — ніколи у вирішальному двобої гладачі не бачили 8 забитих у ворота м’ячів. Клубний чемпіонат світу вигравали представники тільки двох континентів — Європи та Південної Америки. 

Переглядів: 2055
Поширень: 1

Останні новини