Зінченко не допоміг "Арсеналу" здолати "Манчестер Сіті" — інтрига в боротьбі за чемпіонський титул в АПЛ загострюється

Двобій дещо несподіваного лідера англійської Прем’єр-ліги лондонського “Арсенала” та минулорічного чемпіона “Манчестер Сіті” очікувався з великим нетерпінням. Адже саме в очному протистоянні лондонці могли довести справедливість своїх претензій на футбольний трон Англії. Українським шанувальникам футболу інтриги додавало те, що зустрічалися колишня і нинішня команда Олександра Зінченка. Саме в “Сіті” наш співвітчизник здобув 4 чемпіонські титули, 4 Кубки англійської ліги та ще й по Кубку та Суперкубку Англії на додачу. 

Після завершення минулого сезону Зіна перейшов у “Арсенал”, з яким захопив лідерство у чемпіонаті та, здавалося, впевнено мчить до свого п’ятого титулу переможця АПЛ. Але останнім часом його команда дещо пригальмувала, що дозволило перслідувачам наблизитися до лідера пелетону. Отже, глядачі та букмекери, зокрема з цієї контори: https://ua1.com.ua/bookmakers/parimatch, з нетерпінням очікували на двобій. Коефіцієнти були майже рівними. Проте завдяки фактору власного поля невелику перевагу все ж віддавали лондонцам. Але, як виявилося, це явно не був вечір Зінченка та компанії.         

Три влучні постріли проти одного — як “Манчестер Сіті” впевнено переміг “Арсенал”

Лондонці почали перший тайм так, як і належить фаворитам букмекерів: 

https://ua1.com.ua/bookmakers/favbet — впевнено, потужно, пресингуючи суперника на кожній ділянці полі та намагаючись швидко вразити ворота “Сіті”. Проте підопічні Гвардіоли витримали стартовий натиск, а в середині першого тайму відкрили рахунок у матчі. Гол Кевіна де Брюйне дещо спантеличив гравців “Арсенала”. Але під кінець першої половини гри вони оговталися та відігралися. Букайо Сака чітко реалізував пенальті. 

Проте на другий тайм більш зарядженими на перемогу вийшли футболісти з Манчестера. Два голи Гріліша та Голанда змусили трибуни замовкнути — їх улюбленці зазнали поразки від найближчого переслідувача і навіть поступилися йому першим місцем у турнірній таблиці за додатковими показниками. 

Цікаво, що:

“Арсенал” значно більше ніж “Манчестер Сіті” володів м’ячем — 64% проти 36%. Гравці лондонців виконали 524 передачі проти 303 у манчестерців. Господарі перевершити гостей за загальною кількістю ударів по воротах — 10 проти 9, проте у ствір воріт влучили лише 1 раз проти 6 точних пострілів у діючого чемпіона Англії.

Хто збереже чемпіонський титул в Англії?

В Англії інтрига в чемпіонській гонці загострилася. Власне, питання можна поставити і так: хто збереже титул переможця АПЛ — “Манчестер Сіті” чи Олександр Зінченко, проте з іншою командою? Та й інший клуб з Манчестера — “Юнайтед” — набрав непогану ходу та вже дихає лідерам у спину з третього місця. Доведеться дочекатися заключної частини сезону, щоби дізнатися, хто здійме догори чемпіонський кубок за його підсумками. Але українці, звісно, бажають удачі нашому співвітчизнику та його новому клубу.  


Переглядів: 1794
Поширень: 0

Останні новини