Вінницькі історики починають оцифровувати старовинні документи Вінницького магістрату

У Вінниці незабаром почнуть оцифровувати та досліджувати документи Вінницького магістрату другої половини XVIII та першої чверті ХІХ століття. Про це повідомляє Музей Вінниці.

Вчора відбулася зустріч із директором Центрального державного історичного архіву України Ярославом Файзуліним. Результатом цієї зустрічі стала домовленість про тристоронню співпрацю – Музею Вінниці, Державного архіву Вінницької області та ЦДІАК – з метою оцифрування масиву документів, що стосуються Вінницького магістрату. 

Як зазначають у Музеї, йдеться про 95 справ:

Перша частина містить документи, які є результатом діяльності магістрату у 1764-1799 роках: актові книги, рішення у справах міста і вінницьких міщан, присяги, декрети тощо. Друга частина присвячена життю міста після загарбання краю Російською імперією: справи про відкриття Брацлавського намісництва, про вибори членів Вінницького городового магістрату, про відкриття Вінницької міської поліції, про хабарництво чиновників Брацлавського намісницького правління та багато іншого. 

Вінницькій історики наголошують, що першочерговим завданняя є оцифрування усіх вищезгаданих документів. Після цього їх можна буде досліджувати і заповнювати прогалини в історії Вінниці. 


Переглядів: 988
Поширень: 1

Останні новини