Спальний мішок ЗСУ: особливості та правила догляду

Спальний мішок ЗСУ – важлива частина спорядження, без якої відпочинок у полях виявиться ще більш непростою справою. Щоб виріб служив роками, не втрачаючи властивостей, за ним потрібен правильний догляд. І він набагато простіший, ніж здається. Розберемося разом?

Одна з найважливіших особистих речей на фронті – це, звичайно, спальний мішок ЗСУ. Він не тільки забезпечує комфорт, хоча б трохи нагадує домашній, захищає від холоду та вітру, але ще й допомагає відновлювати сили перед виконанням нових непростих завдань.

Висока якість, зносостійкість та технологічний підхід до створення тактичних спальників зумовили інтерес до виробу. Ним користуються не лише військові, а й активні туристи, вмілі мисливці та терплячі рибалки. І кожному власнику такого виробу важливо знати, як довше зберігати властивості спального мішка.

Скільки може прослужити спальний мішок ЗСУ?

Військовий спальник розрахований на інтенсивні навантаження, так що це справді виріб підвищеної міцності:

він добре переносить механічні пошкодження; дозволяє засипати в комфорті у будь-яку пору року завдяки знімному утеплювачу; має анатомічну форму, рукави та каптур для збереження тепла та зручності руху (наприклад, при необхідності скористатися зброєю зі становища лежачи); має волого- та вітрозахист, надійні блискавки від кращих брендів та міцні шнурки для додаткового утеплення.

При належному догляді спорядження здатне прослужити 5-10 років. А значить, власнику не доведеться переживати про майбутні військові збори, швидку подорож чи пригоди: спальник буде під рукою і не підведе. Головне – враховувати правила зберігання.

Правила догляду за спальним мішком ЗСУ

У польових умовах про делікатний догляд не йдеться, але важливо дбати про спальник, якщо він промок. Виріб не можна надовго згортати в рулон у вологому вигляді, за першої ж можливості потрібно його розгорнути і просушити. Завдяки сучасним швидковисихаючим матеріалам цей процес не займе багато часу.

Якщо ж ви і ваш спальник нарешті опинилися в спокійних умовах, варто подбати про приведення спального мішка в порядок:

Його можна випрати вручну або в машині в режимі «делікатне прання» і без віджиму. Важлива умова – прохолодна або холодна вода для збереження спеціального просочення спальника. Після прання та висихання зовнішня поверхня обробляється спеціальним вологозахисним складом. Спальний мішок не можна гладити: це не тільки зашкодить просочення, а й просто не потрібно. Все завдяки спеціальній тканині меморі, яка самостійно розпрямляється, набуваючи вихідної форми. У режимі очікування спальний мішок ЗСУ повинен зберігатися в чохлі: так ви забезпечите збереження всіх його властивостей. Для підбору спальника та детальної консультації щодо догляду за ним сміливо звертайтесь до інтернет-магазину «Моментум». І пам'ятайте: не буває поганих питань.

Переглядів: 1969
Поширень: 0

Останні новини