Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб вже рік допомагає ЗСУ та переселенцям

Незабаром виповниться рік відтоді, як у Вінниці було започатковано Міжрегіональний координацій гуманітарний штаб.

Усьому великому колективу Штабу, його очільнику Володимиру Гройсману та співзасновниками – міському голові Вінниці Сергію Моргунову та голові обласної ради Вячеславу Соколовому, вдалося заручитися великою підтримкою та об’єднати навколо волонтерського руху українських та міжнародних партнерів. 

Як розповів Вячеслав Соколовий у етері Віта-ТБ, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб заснували, аби дати гідну відповідь на виклики сьогодення на початку повномасштабної війни. 

За майже рік роботи, зусиллями Штабу відбулося кілька хвиль допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам. Загалом їм надали 85 тисяч продуктових наборів. 

Крім того, 30 тисяч сучасних хімічних грілок, схвалених провідними арміями світу, відправили на фронт. Передали більше 140 пічок-буржуйок та велику кількість шанцевого інструменту від громад. Також 240 пічок у Вінницьку область надіслали з Німеччини. 

Вячеслав Соколовий розповів, що до співпраці зі Штабом долучені Міжнародний медичний корпус та Міжнародні організації із міграції. Загалом Штаб співпрацює з міжнародними партнерами з 16 країн. До меморандуму про співпрацю доєднося сім благодійних організацій із різних областей України. 

Від початку повномасштабної війни і до сьогодні пріоритетом роботи Штабу залишається підтримка Збройних Сил України, допомога переселенцям та релокованим бізнесам. 



Переглядів: 1071
Поширень: 0

Останні новини