Фотографія готелю у центрі Вінниці перемогла у регіональній номінації конкурсу "Вікі любить памʼятки"

Фотографія середмістя Вінниці, на якій зображений готель «Савой», що віддзеркалюється у воді, стала найкращою в номінації конкурсу «Вікі любить пам’ятки» 2022 року. Про це йдеться на сайті конкурсу.

Світлина визнана найкращою у Вінницькій області. ЇЇ автором є Вадим Постернак. За словами членкині журі Наталії Шестакової, ця композиція вийшла дуже якісною, на ній гарно презентована стара частина центру Вінниці.

Готель «Савой» - це будинок на вулиці Соборній, у центрі міста. Він був спроектований архітектором Григорієм Артиновим, будівництво почалося у 1913 році. Ця відома у Вінниці пам’ятка архітектури вперше була визнана найкращою у регіоні.

Фотоконкурс пам’яток культурної спадщини Wiki Loves monuments проводиться в понад 50 країнах світу регіональними відділеннями Фонду Вікімедіа та волонтерами спільноти Вікімедіа, в тому числі в Україні — громадською організацією Вікімедіа Україна. Конкурс у 2010 році ініціювали  нідерландські вікіпедисти, які запропонували сфотографувати 50 тисяч пам’яток Нідерландів. 

Фото: Вадим Постернак


Теги: Культура

Переглядів: 3444
Поширень: 7

Останні новини