У Вінниці здійснюватимуть рейди проти спалювання листя

У Вінниці на базі КП «Муніципальна варта» створили 8 груп, які контролюватимуть спалювання листя та інших залишків на території нашої громади. Робочі групи будуть діяти від 14 березня до кінця квітня.

Зазначають, що інспектори “Муніципальної варти” притягатимуть правопорушників до адміністративної відповідальності. Йдеться про штраф у розмірі 360-1360 гривень. 

Як зазначив начальник “Муніципальної варти” Віталій Чигур, інспектори щороку у весняний та осінній період здійснюють такі рейди. До виявлення порушників також долучаються квартальні комітети, комунальні підприємства та виконавчі органи Вінницької міської ради. 

«Муніципальна варта» звертається до вінничан із проханням інформувати про спалювання сухих рослин за номерами: 

067-410-21-01 (Ситуаційний центр), 15-60 (Цілодобова варта).

Нагадаємо, що на території Вінницької області останнім часом почастішали випадки пожеж. Надзвичайники регулярно виїжджають на гасіння пожеж на відкритій місцевості. 

Тільки за вчора на території регіону вигоріло понад 18 гектарів рослин, що завдало значної шкоди довкіллю. Локальне спалювання рослинних залишків може перетворитися на велику пожежу, особливо під час вітряної погоди. Вінничан категорично застерігають від спалювання трави та листя. 


Переглядів: 1154
Поширень: 0

Останні новини