На Вінниччині жінка 15 років жила з забутим в тілі хірургічним інструментом

На Вінниччині жінка прожила близько 15 років із забутим під час операції інструментом у тілі. Хірургічне втручання здійснили у Вінницькому Військово-медичному Центрі ВПС України у 2005 році.

У 2019 році, під час проведення комп’ютерної томографії, у її тілі виявили сторонній предмет. Під час невідкладної операції у Вінницькій обласні лікарні імені Пирогова із черевної порожнини жінки видалили 30-сантиметровий інструмент під назвою шпатель Ревердена. Як виявилося, увесь цей час жінка ходила із майже трьомастами грамами металу всередині.

Згодом за рішенням Хмільницького міськрайонного суду, медичний заклад, у якому відбувалася операція, зобов’язали виплатити потерпілій майже 900 тисяч гривень. Це рішення медики вирішили оскаржувати.

Зокрема, за інформацією Вінницького апеляційного суду, представник медичного закладу наполягав на тому, що вказаний розмір грошового відшкодування є завищеним. Він звертався із проханням зменшити суму до 100 тисяч, або щоб рішення скасували взагалі. За його словами, обставини інциденту не до кінця з’ясовані.

У суді повідомляють, що скаргу задовольнили частково: медичний заклад виплатить вінничанці 400 тисяч гривень.

Фото прес-служби Вінницького апеляційного суду


Переглядів: 2063
Поширень: 3

Останні новини