Представники Вінницької міської ради відзвітували перед громадськістю про виконання бюджетних програм

Протягом двох тижнів у Вінниці відбувалося публічне представлення інформації про хід виконання бюджетних програм у 2022 році.

До цього процесу долучився виконком та всі департаменти Вінницької міської ради, які є головними розпорядниками бюджетних коштів.  Інформування населення здійснюються щорічно відповідно до основоположного принципа функціонування фінансової системи – прозорості та публічності, закладеного у Бюджетному кодексі України.  

«Міський голова Сергій Моргунов неодноразово наголошував, ми 2022 рік пройшли стійко завдяки тому, що об’єднали всі зусилля. Бюджет у нас перейшов від стратегічного планування до операційного», - сказав заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Через виклики, пов’язані із повномасштабною війною, бюджетні кошти частково перенаправляли на інші цілі: облаштування укриттів, підвищення енергонезалежності. Це робили для того, щоб могли працювати дитячі садочки, школи, лікарні працювали. Крім того, кошти спрямували на допомогу переселенцям та купівлю військових облігацій.

За словами директорки департаменту фінансів Наталії Луценко, минулий фінансовий рік був надзвичайно складним, адже вперше забезпечувався в умовах повномасштабної війни. Для забезпечення стабільності на території громади здійснювали перерозподіл коштів на користь антикризових заходів.

Пріоритетними були видатки на підтримку військових формувань та частин Тероборони, соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб та вінничан, на запобігання наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із російською агресією, та виконання безпекових завдань: облаштування укриттів, пунктів незламності, придбання генераторів тощо.

Основні показники бюджету: доходи – 5,7 млрд грн; видатки – 5, 2 млрд грн.

Як зазначила директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Наталії Луценко, видатки бюджету залишилися на рівні 2021 року. Незмінним залишалося і його соціальне спрямування. Головними споживачами бюджетних коштів були освіта, соціальний захист, житлово-комунальне господарство та транспорт.

«Бюджет 2022 року – це бюджет стійкості, бюджет для перемоги. Адже завдяки ефективному використанню коштів громади вдалося не лише вистояти і пережити непросту зиму, а й здійснити вагомі кроки націлені на подальший розвиток по завершенню війни», – наголосила Наталія Луценко.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, підсумував, що прозорість та публічність бюджетних процесів є першочерговим приорітетом для міської ради та очільника громади. Вони є основоположними, оскільки Україна продовжує рух до Європейського Союзу.

Фото: Вінницька міська рада


Теги: фінанси

Переглядів: 1084
Поширень: 0

Останні новини