У Вінниці почастішали випадки звернень від жертв домашнього насильства

Вінничани стали частіше звертатися по допомогу у випадках домашнього насильства. Люди почали менше приховувати такі випадки та відчувати сором чи страх, звертаючись за допомогою.

У Вінницькому міському центрі соціальних служб вважжають, що це відбулося завдяки активній роботі міської влади та громадських організацій, котрі займаються інформаційними кампаніями та допомагають потраждалим від домашнього насильства.

Заступник директора міського центру соціальних служб Євген Козлов розповів, що за 2022 рік кількість викликів та звернень від постраждалих від домашнього насильства збільшилася на 40%.

Нещодавно поруч із однією з “червоних лавок”, які є символом боротьби із домашнім насильством, представники міських соцслужб, Фонду ООН у галузі народонаселення, ГО “Інноваційні соціальні рішення” за підтримки уряду Великої Британії, та громадський рух “Віра, Надія, Любов” провели інформаційну кампанію, щоб підвищити поінформованість суспільства у питанні протидії домашньому насильству.

Фахівчиня із соціальної роботи міського центру соцслужб Інга Павленко пояснила, що зараз в Україні діє нове законодавство про протидію домашньому насильству. Розрізняють чотири його форми: психологічне, фізичне, економічне та сексуальне. Зокрема, крики і сварки є формою психологічного насильства.

Пані Інга працює в мобільній бригаді соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Їх у нашій громаді є дві. У Вінниці також функціонує Денний центр соціально-психологічної допомоги для осіб, що постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Гаряча лінія для звернень громадян, у питаннях протидії домашнього насильства: 093-900-1560; 098-900-15-60, або 102.


Переглядів: 1178
Поширень: 0

Останні новини