Вінницькі фахівці соціальної сфери переймали досвід колег з Німеччини

У Німеччині закінчилося навчання для представників Центрів освіти дорослих та органів місцевого само врядування. Вінницю у поїздці представляли директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова і керівниця освітнього хабу “NotBox” Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, координаторка навчальних програм Центру освіти дорослих Вінницької міської територіальної громади Тетяна Дрозд.

Учасники з України, Грузії, Молдови та Вірменії розпочали навчальну поїздку з міста Норден, у якому діє Народний університет. З його роботою учасників навчальної поїздки познайомила керівниця й педагогічний директор Ірина Айферт.

Українська делегація відвідала Агенцію з питань освіти дорослих та післядипломної освіти, Міністерство освіти землі Нижня Саксонія. У супроводі співробітників DVV International познайомились з провайдерами НОД землі Нижня Саксонія та проаналізували моделі співпраці між місцевими органами влади та центрами навчання і освіти дорослих.

“Особливу увагу у цій навчальній поїздці ми приділили ролі освіти дорослих у розвитку громад і сприянні стабілізації демократії, якою має бути модель фінансування освітніх центрів. Дізналися чому і за якими критеріями державний сектор у Німеччині виділяє кошти громадянському суспільству провайдерам освіти та навчання дорослих. Весь цей досвід, враховуючи особливості нашого регіону, будемо переносити на наше місто. Важливо розвивати Центри освіти дорослих та органів місцевого самоврядування, особливо в умовах післявоєнного відновлення країни”, – розповіла Валентина Войткова.

За її словами, учасники заходу з інших країн запитували про ситуацію в Україні, висловлювали слова підтримки, а також захоплювалися нашими мужністю та патріотизмом.

Проєкт "Центр Освіти Дорослих Вінницької громади" реалізується у партнерстві з Вінницькою міською радою за підтримки DVV International Ukraine, ГО "Центр Поділля-Соціум" та сприяння Німеччини.

Нагадаємо, у Вінниці функціонує Центр освіти дорослих. Навчання тут є безкоштовним і відбувається за різними напрямками, долучитися до освітнього процесу можна також онлайн.

Фото: Вінницька міська рада


Переглядів: 1117
Поширень: 0

Останні новини