Як вінницькі школярі долучились до відзначення Global Money Week

Цього тижня, учні закладів освіти Вінниці відзначали Всесвітній тиждень грошей.

Global Money Week ‒ це міжнародна просвітницька акція, яка спрямована на розширення знань молоді щодо фінансів з метою розбудови впевненого фінансового майбутнього. Протягом тижня у багатьох країнах світу відбуваються різні заходи з фінансової освіти та фінансової грамотності.

Вінниця є першим містом України, котре долучилося до міжнародної програми соціальної та фінансової грамотності «Афлатун», а Україна є 92 зі 114 країн світу, які приймають участь у програмі.

Різні тематичні заходи, воркшопи та майстер-класи, змагання та конкурси проводили у школах громади, які були спрямовані на розвиток фінансової обізнаності.

Учні вінницьких ліцеїв № 4, 8, 10 та гімназії №24 мали змогу долучитись до міжнародних дзвінків, які організовує центральний офіс програми соціальної й фінансової грамотності «Афлатун».Вінницька малеча обмінялись досвідом з дітьми інших країн. Говорили про заощадження коштів, проєкти та стартапи, досвід соціального підприємництва та волонтерство, про сортування сміття та очищення водойм.

"Зараз для нас так важливо, щоб діти були освіченими, фінансово грамотними, соціально активними, адже саме їм виводити Україну на рівень процвітання", – говорить директорка департаменту освіти Оксана Яценко.


Переглядів: 1008
Поширень: 1

Останні новини