Мобілізація: скільки служити мобілізованим?

Верховна Рада України на засіданні 21 березня 2023 року ухвалила у другому читанні й у цілому проект закону №8169 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та проходження військової служби».

Цим законопроектом Рада, зокрема, внесла зміни в закон про військовий обов'язок і військову службу й уточнила строки служби для мобілізованих. Зараз відповідний закон готують на підпис спікеру парламенту Русланові Стефанчуку і президенту України Володимирові Зеленському.

Цим законопроектом Рада, зокрема, внесла зміни в закон про військовий обов'язок і військову службу й УТОЧНИЛА СТРОКИ СЛУЖБИ ДЛЯ МОБІЛІЗОВАНИХ.

Відповідно до ухвалених змін, частину 7 статті 23 цього Закону відредагують так:
«Для громадян України, які призвані на військову службу, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні: [...] для військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період – до термінів, визначених рішенням президента України, у тому числі у зв'язку із закінченням особливого періоду або оголошенням демобілізації».

Ініціативою також передбачено:

запровадження випробування після прийняття на військову службу за контрактом; установлення строків проходження військової служби за контрактом від 1-го до 10-ти років через виключення відповідного положення щодо шестимісячного строку; узгодження положення статті про звільнення військовослужбовців із військової служби з раніше ухваленими законами.


Переглядів: 2027
Поширень: 0

Останні новини