На Вінниччині поширюється сказ серед тварин: зафіксовано нові випадки захворювання

На Вінниччині ще в одній громаді зафіксували випадки сказу серед тварин. Про це повідомляє Жмеринське районне управління Держпродспоживслужби.

Від початку року зареєстровано вже 7 випадків сказу серед тварин у Жмеринському районі. Хворобу підтвердили як у домашніх, так і безпритульних тварин (котів та собак). Сказ було зафіксовано на території Северинівської, Копайгородської, Мурафської сільських громад та у місті Бар. 

Як зазначають у Барській міській раді, кількість захворювань на сказ серед тварин на території громади різко зросла. Є постраждалі та контактуючі особи серед населення. За медичною допомогою звернулися 45 потерпілих, які мали контакт з хворими тваринами, із них 27-ти особам призначено специфічне лікування. При цьому, як повідомляють в Барській міській раді, за останні три роки на території громади було зареєстровано лише 2 такі випадки (у селі Громаки та в місті Бар).

Відомо, що збудником сказу є вірус, який вражає центральну нервову систему. Вірус виділяється з хворого організму тварини тільки зі слиною. Для попередження зараження цією страшною хворобою необхідно уникати контакту з невідомими та хворими тваринами. Найкращою профілактикою захворювання є своєчасний ветеринарний догляд тварин та щеплення. 

Нагадаємо, що випадки сказу на Вінниччині наприкінці березня були зафіксовані в Липовецькій громаді. Минулого місяця в Іллінецькій громаді жінку покусав пес, хворий на сказ. На думку фахівців, хворобу розповсюдила червона лисиця. 
 


Переглядів: 2871
Поширень: 9

Останні новини