На Вінниччині повідомили про підозру зрадниці, яка скоригувала ракетний удар по школі 

СБУ та Вінницька обласна прокуратура повідомили про підозру у державній зраді жительці Донецької області. В У СБУ у Вінницькій області розповіли, що зрадницю затримала контррозвідка у прифронтовому районі.

Жінка для окупантів збирала інформацію щодо місць базування та маршрутів переміщення ЗСУ на Донеччині. Також вона передавала ворогові координати дитсадків та шкіл.

Саме вона скоригувала вогонь по місцевій школі в серпні 2022 року. Будівлю навчального закладу було зруйновано. На місці трагедії фігурантка здійснювала фотофіксацію наслідків та відправляла ці матеріали представникам ворожих спецслужб.

За даними У СБУ у Вінницькій області, українку з міста Торецьк після початку повномасштабної війни завербувала фсб. Виконуючи злочинні вказівки, вона пересилала електронні координати та фотоматеріали окупантам. Її обіцяли працевлаштувати в окупаційній адміністрації. 

Зрадниці повідомили про підозру в злочині, передбаченому частиною 2 статті 111 КК України – державна зрада. Її тримають під вартою, а після суду можуть ув’язнити на 15 років або довічно. 

Фото: пресслужба Вінницької обласної прокуратури, СБУ

Нагадаємо, що на Вінниччині працівник Ладижинської ТЕЦ закликав до зміни державного кордону України.
 


Теги: війна

Переглядів: 12909
Поширень: 96

Останні новини