У холі Вінницької міськради відкрилась виставка «Kyiv Аttacked» Костянтина Ревуцького

Вчора в холі Вінницької міської ради відкрилась фотовиставка робіт відомого вінницького фотохудожника Костянтина Ревуцького «Kyiv Аttacked». На фото – наслідки руйнування міст Київської області російськими військовими. 

Експозицію презентовано за підтримки Вінницької міської ради.

Виставка «Атака на Київ» містить 15 фоторобіт. Міста та містечка Київщини, які зазнали численних руйнувань, зображені на світлинах.

На відкритті виставки до присутніх звернувся директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук.

«З 24 лютого розпочались абсолютно інші реалії та ці реалії ми згадуємо сьогодні. Ми не маємо права забувати їх і ми їх не забудемо. Адже на цих світлинах чиєсь обірване життя, обірвана доля, після якої залишилось мовчання… Але митці такі, як Костянтин, роблять усе, аби майбутні покоління могли творити свій справжній генетичний код, код нашої нації», – сказав Максим Філанчук.

Автор фоторобіт зазначив, що після деокупації поїхав на Київщину, щоб детальніше задокументувати, зафіксувати злочини російських військових. Він подякував Вінницькій міській раді та департаменту культури за можливість продемонструвати вінничанам та гостям міста промовисту правду про наслідки окупації Київщини та наголосив, що цю правдиву історію має побачити увесь світ.

«Далі цю виставку разом з командою ми плануємо показати й за кордоном, зокрема у Варшаві», – сказав він.

Виставка у холі Вінницької міської ради триватиме до 21 квітня, вхід вільний.


Переглядів: 944
Поширень: 0

Останні новини