Лісова пожежа: на Вінниччині рятувальники та лісівники провели спільне тренування

На Вінниччині рятувальники та лісівники провели спільне тренування. Гасити лісову пожежу тренувались у філії "Жмеринське лісове господарство", про це повідомили у Центральному лісовому офісі.

Лісові насадження філії "Жмеринське лісове господарство" складаються з листяних порід, в основному це дуб звичайний. Хоч листяні ліси менш вразливі до загорань, але роботи з недопущення пожеж лісівники проводять регулярно, у тому числі проводять тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожеж в природних екосистемах.

Такі навчання відбулись нещодавно на базі Жмеринського лісництва. За легендою гасили низову пожежу в лісі, яка сталась внаслідок спалювання місцевими сухої рослинності. На місце події відразу ж прибула добровільна пожежна дружина філії та рятувальники 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Жмеринка.

Лісівники гасили загорaння за допомогою ранцевих вогнегасників, які завжди використовують при низових пожежах. Також рятувальники з пожежним автомобілем значно пришвидшили процес гасіння.

Завдяки злагодженій роботі умовну пожежу вдалось швидко ліквідувати. В результаті обидва відомства вкотре покращили навички гасіння лісових пожеж та відпрацювали механізм спільної взаємодії.

Фото: ДП "Ліси України", ГУ ДСНС у Вінницькій області



Переглядів: 1719
Поширень: 0

Останні новини