Драми і кохання, гроші та вино: Офіс туризму Вінниці презентує новий проєкт

У Вінниці організовують новий екскурсійний продукт від Офіс туризму Вінниці. Захід поєднає тематичну екскурсію середмістям із дегустацією від професійного сомельє крафтового вінницького вина. Про це повідомляє Офіс туризму Вінниці.

Ця екскурсія приурочена до Vinnytsia Wine Days - події, присвяченої винній культурі та туризму, яка вперше пройде у Вінниці 25-28 травня.

Дізнатися про винні традиції Вінниці за часів Прекрасної епохи можна буде уже 23 квітня.

25-28 травня у Місті ідей вперше проводитимуться Vinnytsia Wine Days за підтримки Вінницької міської ради. Ця нова подія буде в першу чергу націлена на професіоналів та поціновувачів виноробства і має на меті популяризувати бренд «українське вино» та Поділля як винну туристичну дестинацію. До участі будуть запрошені виноградарі й винороби України та інших країн (Грузія, Молдова та ін.), представники готельно-ресторанного бізнесу і гравці туристичної сфери. Також захід буде корисний для сомельє та медіа, студентам і викладачам профільних спеціальностей, вінничанам, які цікавляться винною культурою, і туристам з сусідніх областей.

Новий проєкт «Драми і кохання, гроші і вино», який Офіс туризму Вінниці презентує уже 23 квітня, розроблений зокрема для поціновувачів винної культури та Прекрасної епохи в історії Вінниці. Реєструватися можна за посиланням.

Гідеса Оксана Роздорожнюк розповість про історичну будівлю за адресою Соборна, 89, де нині розміщений туристичний хаб Visit Vinnytsia. Після цього учасники попрямують із нею до колишнього реального училища, де піднімуться старовинними сходами до каплиці творців нашої абетки і просвітників Кирила і Мефодія. Далі дізнаються про найвідоміших викладачів та випускників, які жили, працювали і навчались тут сторіччя тому, а також відвідають Музей грошей, щоб ознайомитися з його експозицією.

Наступна зупинка - театр, де на початку XX сторіччя лунали опери. Поблизу нього розміщена найдовша будівля на головній вулиці міста. А ще у програмі - відвідини будівлі, де зараз знаходиться бібліотека імені В. Отамановського. Вона відкриває мікрорайон, який старожили Вінниці знають як Садки.

Під час прогулянки їх тихими вуличками гідеса розповість історії про справжнє кохання, що буде чудовим фіналом екскурсії.

По завершенню прогулянки екскурсанти познайомляться із професійним сомельє на дегустації крафтового вінницького вина від Винного дому Гігінеішвілі . Саме відомий вінницький винороб Володимир Гігінеішвілі став почесним президентом Vinnytsia Wine Days, заходи яких проходитимуть в історичному кварталі біля Садків, де свого часу був розташований демонстраційний сад і виноградник видатного помолога і винороба, першого директора вінницького реального училища Ярослава Нємеца.


Теги: туризм

Переглядів: 1151
Поширень: 1

Останні новини