У Вінниці взяли під варту двох чоловіків, які організували незаконний виїзд за кордон для ухилянтів

На Вінниччині поліція заблокувала незаконний канал перетину державного кордону. У ГУНП у Вінницькій області зазначають, що двоє чоловіків з Вінниці за гроші сприяли втечі «ухилянтів» через Дністер.

12 квітня слідчі поліції, працівники СБУ, за силової підтримки КОРДу заблокували злочинну схему перетину кордону поза встановленими пунктами пропуску. 

За даними правоохоронців, двоє жителів Вінниці за гроші допомагали призовникам незаконно переміщуватися через кордон. Вони шукали клієнтів, отримували оплату у розмірі 3,5 тисяч доларів, повідомляли про місце збору. Звідти відбувався подальший перетин державного кордону з Молдовою. Призовників одягали у гідрокостюми, вказували на точку перетину, на іншому березі Дністра знаходився спільник.


 За інформацією Вінницької обласної прокуратури, під час спеціального слідчого експерименту, чоловіків затримали. Грошові кошти, отримані за організацію незаконного переправлення через державний кордон України, вилучені у ході обшуків.

Обох фігурантів, 42-річного та 52-річного жителів обласного центру, тримають під вартою. Їм вручили підозру у вчиненні злочину,  за ст.332, ч.3 Кримінального Кодексу України. Чоловікам загрожує до 9 років ув’язнення, а також конфіскація майна. Триває розслідування, під час якого правоохоронці встановлюють всіх причетних осіб. 

Фото: Нацполіція Вінниччини, обласна прокуратура


Теги: кримінал

Переглядів: 1338
Поширень: 0

Останні новини