Журналістка з Вінниці, яка назвала "постановкою" вбивства в Ірпіні та Бучі, підозрюється в колабораціонізмі

Журналістці з Вінниці повідомили про підозру у інформаційній колабораційній діяльності (стаття 111-1, ч.6 Кримінального кодексу України).

Про це інформують в УСБУ у Вінницькій області та обласна прокуратура.

Уродженка Вінниці, 39-річна Юлія Тарапата, виїхала до москви 2014 року. Там вінничанка почала працювати у «вечірній москві» журналісткою. Працюючи заступником головного редактора вказаного видання, жінка створює й поширює матеріали на підтримку окупантів.

Підозрювана з 2022 року, від початку повномасштабної війни, публікує про-кремлівський контент у власному блозі на інтернет-ресурсі видання «вечірня москва». Протиправність її публікацій та злочинну підривну діяльність проти України підтвердила лінгвістична експертиза.

Доведено, що висловлювання вінничанки спрямовані на підтримку російських збройних формувань та окупаційних адміністрацій, виправдовування військової агресії росії, заперечення причетності росіян до масових вбивств на Київщині. Зокрема, Юлія Тарапата стверджує, що масові захоронення та катівні в Ірпіні та Бучі є «постановкою».

Наразі жінка знаходиться на території рф. Їй повідомлено про підозру, заходи для притягнення фігурантки до відповідальності тривають. Їй загрожує до 12 років в’язниці.

Фото: УСБУ у Вінницькій області, Вінницька обласна прокуратура



Переглядів: 1913
Поширень: 3

Останні новини