Стало відомо, за яких обставин медпрацівник задушив клієнтку приватної клініки на Вінниччині

Нещодавно повідомлялося, що на Вінниччині пацієнтку приватного медзакладу задушили у лікарні. Про те, що підозрюваного у злочині працівника лікарні взяли під варту, розповіли у Вінницькому міському суді Вінницької області.

За інформацією суду, потерпіла задля лікування від алкогольної залежності за ініціативи та участі рідних перебувала у лікувальному закладі. При цьому, лікування та цілодобовий нагляд за нею доручили підозрюваному, який є представником закладу.

Преребуваючи на лікуванні, жінка, маючи значну алкогольну залежність, не мала доступу до алкоголю. У зв’язку із цим, з 2 по 12 квітня, вона неодноразово вчиняла пошкодження лікарняного майна та приміщення. Як повідомляють у Вінницькому міському суді, у медичного працівника це викликало обурення, оскільки він самостійно лагодив та усував завдані нею пошкодження. Крім того, вона чинила опір лікуванню.

В подальшому, медпрацівник, використовуючи явну фізичну перевагу над пацієнткою, рукою схопив її за шию, здавлював та не відпускав до тих пір, поки жінка не перестала подавати ознаки життя.

Потім чоловік, розраховуючи на зникнення слідів від удушення на тілі загиблої, з метою уникнення кримінальної відповідальності з 12 по 13 квітня не повідомляв  про смерть жінки її родичам, до моменту заклякання її тіла.

Експертиза встановила, що смерть потерпілої настала у результаті механічної асфіксії від здавлення шиї твердим тупим предметом. Наразі медпрацівника підозрюють в умисному вбивстві.

Вінницький міський суд, при обранні запобіжного заходу, врахував обґрунтованість підозри та наявність ризиків, що підозрюваний може переховуватися, перешкоджати кримінальному провадженню або вчиняти інші дії, передбачені ст. 177 КПК України.

Медпрацівника триматимуть під вартою 60 днів без визначення розміру застави. Триває слідство.

⠀⠀ ⠀ ⠀


Переглядів: 6634
Поширень: 26

Останні новини