Донька гауляйтера Чорнобаївки на Вінниччині видавала себе за переселенку

В УСБУ у Вінницькій області повідомили про затримання ще однієї пособниці окупантів. Йдеться про 30-річну доньку Юрія Турульова, екс-гауляйтера Чорнобаївки.
 
В СБУ зазначають, що жінка підтримала окупаційну армію та добровільно приєдналася до місцевої окупаційної адміністрації. Колаборант Турульов сприяв тому, щоб його донька очолила так званий освітній відділ. На цій псевдо-посаді, фігурантка впроваджувала російські освітні стандарти на тимчасово окупованій українській території. 

Крім того, вона примушувала освітян з Чорнобаївки розраховуватися рублями, схиляла директорів шкіл до русифікації навчальних закладів громади. Відповідні заклики вони розсилала у месенджерах.

Також вона брала участь в російських пропагандистських заходах. У кінці липня 2022 року жінка взяла участь у форумі «ми разом з росією», на якому було схвалено «декларацію розвитку регіону». У псевдо-документі йдеться про інтеграцію півдня України до російської економіки.  

Коли восени правобережжя Херсонщини деокупували, фігурантка втекла на Вінниччину, видаючи себе за переселенку. 

Жінку затримали, її підозрюють у злочині, передбаченому ст.111-2 ч.1 Кримінального кодексу України. У Вінницькому міському суді визначили запобіжний захід: зловмисницю триматимуть від вартою. Наразі слідство триває, жінку можуть позбавити волі на 10-12 років. 

Фото: УСБУ у Вінницькій області, Вінницька обласна прокуратура


Теги: кримінал

Переглядів: 2950
Поширень: 10

Останні новини