За три роки у Вінниці виготовили десять трамваїв «VinWay»

Сьогодні, 25 жовтня, у Вінницькій транспортній компанії презентували 10-й вагон «VinWay». 32-метровий трамвай розрахований на понад 300 пасажирів. Нове рішення – обладнання салону відкидними сидіннями. Міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради привітав колектив підприємства  з випуском ювілейного вагону, а також 105-тою річницею відкриття трамвайного руху у Вінниці.  

10-й вагон «VinWay» №221 модернізований на базі КТ-4UA. Він складається із трьох секцій, має 60 місць для сидіння, а також два - для людей з інвалідністю. Має частково низьку підлогу. Також є Wi-Fi  та відеореєстратори. Вартість модернізованого трамвая близько 12 млн 640 тис. грн.  

«Цей вагон від попереднього відрізняється більшою кількістю сидінь, уже не 50 а 60, є відкидні сидіння. Вони розташовані на низькополій частині. Тож, якщо, наприклад, мама з коляскою зайшла, то можна присісти – це зручно. Плануємо далі продовжувати модернізацію вагонів. Це набагато вигідніше, ніж купувати у європейських чи навіть у українських виробників», - розповів генеральний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Сергій Моргунов подякував колективу Вінницької транспортної компанії за роботу. За останні роки було реалізовано чимало інфраструктурних проектів. Зокрема, закільцювали Барське шосе, Хмельницьке і вул. Келецьку, зробили вставку трамвайних колій в районі ринку «Урожай», на площі Гагаріна проклали нові колії за технологією «оксамитовий шлях». За цим принципом працюють і по вул. Замостянській. А також уже зробили 10-й трамвай власного виробництва, за що місто отримало європейську відзнаку CIVITAS. Міський голова зазначив, що не кожна транспортна компанія може похвалитися такими досягненнями. 

«Вартість аналогічного трамваю «Електрон» - 45 млн грн,  тоді як наш «VinWay» коштує 12 мільйонів гривень. Ви можете самі порівняти який рівень економії. І хоча, це капітально-відновлювальний ремонт, а не новий трамвай, та, по великому рахунку, -  на 80 % це новий вагон. І фактично більшість складових для нього вироблять теж у Вінниці. Окрім, модернізації трамваїв «VinWay», нам необхідно займатися питаннями, пов’язаними з реконструкцією та капітальними ремонтами колійного господарства. Це досить серйозне питання, і уже цього року практично кілометр по новій технології зробили по вул.  Замостянській. Ми вивчаємо сьогодні ситуацію, пов’язану з рентабельністю і можливістю придбання електробусів, вважаю, що це майбутнє не лише Вінниці, а й України зокрема. Електротранспорт – це екологія і зручність», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

Щоденно із Вінницької транспортної компанії на  лінію виїздять 74 трамваї, 131 тролейбус та 56 автобусів. Колектив транспортної компанії подякував міському голові за співпрацю та вручив пам’ятний знак і Подяку. 




Переглядів: 9170
Поширень: 2

Останні новини