Повідомили, коли почнуться літні канікули у школах Вінниці

Літні канікули 2023 року розпочнуться у кінці травня. Скільки днів для відпочинку матимуть вінницькі учні – дізнайтеся у матеріалі.

Школярі у Вінниці чекають, коли почнуться літні канікули 2023 року. Як раніше зазначала директорка Депатаменту овіти Вінницької міської ради Оксана Яценко, школи уповноважені самостійно на педагогічних радах ухвалювати рішення щодо структури навчального року. Залежно від безпекової, епідеміологічної ситуації та інших фікторів заклади освіти встановлюють дату початку канікул.

Коли почнуться літні канікули у 2023 році 

У школах Вінницької громади навчальний рік планують завершити 31 травня, відповідно літні канікули 2023 почнуться 1 червня. Про це повідомили у Вінницькій міській раді. При цьому остаточне рішення приймають на рівні закладу освіти. 

Водночас, у ВМР зауважують, що згідно із Законом «Про повну загальну середню освіту», навчальний рік має тривати не менше 175 навчальних днів.

Загалом, літні канікули у школярів триватимуть три місяці: з 1 червня до 31 серпня, тобто діти матимуть 92 дні для відпочинку.

Нагадаємо, що у Вінницькій міській територіальній громаді після завершення навчального року, відкриються пришкільні табори, у яких діти зможуть провести час активно та з користю. Зокрема, з 5 по 22 червня у Вінницькій МТГ працюватиме 27 пришкільних таборів, які діятимуть лише на базі тих закладів освіти, де облаштовані найпростіші укриття. Як зазначають у Вінницькій міській раді, цього року у таборах відпочинуть 4500 дітей.


Теги: канікули

Переглядів: 5510
Поширень: 15

Останні новини