У Вінниці діти-сироти отримали ключі від квартир

Другий рік поспіль Уряд Гройсмана продовжує виділяти кошти з державного бюджету на придбання житла дітям-сиротам та особам з їх числа.  25 жовтня під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради такі вінничани отримали ключі від чотирьох квартир. Їх молодим людям вручили міський голова Сергій Моргунов та секретар міської ради Павло Яблонський.

Субвенція з державного бюджету місцевим виділяється на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

«Ви знаєте, що другий рік поспіль, вперше за часів Незалежності, діє державна програма за підтримки  Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і Уряду щодо придбання квартир для дітей-сиріт. Тобто, для молодих людей, які фактично опинилися в складних життєвих умовах, які росли без батьківського піклування. У минулому році завдяки цій програмі ми змогли придбати 5 квартир, а в цьому році - 4. Сьогодні ми вітаємо нових власників квартир. Я вважаю, що це дуже правильно, що держава разом з органами місцевого самоврядування приділяє увагу різним категоріям населення, які потребують допомоги. Важливо підтримувати молоде покоління. Ми фактично створюємо нормальні побутові умови, аби молоді люди могли розвиватися і працювати на благо своєї держави і територіальної громади.  Хочу привітати новоселів із чудовою подією, аби у ваших домівках був затишок, лунав дитячий сміх, щоб ви знайшли себе в житті», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Квартири придбано для дітей-сиріт віком від 16 до 18 років, а також осіб з їх числа віком від 18 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Вінницької міської ради. 




Переглядів: 4293
Поширень: 4

Останні новини