В Укрзалізниці з'явились жіночі купе: на яких маршрутах та як купити квиток?

В Україні стартував продаж квитків до жіночих купе. Як повідомляє Мінінфраструктури, продаж квитків Укрзалізниця поки що здійснюватиме в експериментальному режимі. Придбати їх можна виключно у мобільному застосунку.

Жіночі купе з'являться на 4 рейсах далекого сполучення:

- №81 Київ – Ужгород

- №41 Дніпро – Трускавець;

- №75 Київ – Кривий Ріг;

- №15 Харків – Ясіня.

Ці поїзди — з початку року серед лідерів за кількістю зареєстрованих скарг та конфліктних випадків. Жіночі купе в них продаються на поїздки від 30 червня.

У застосунку Укрзалізниці одночасно можна буде придбати не більше чотирьох квитків до жіночих купе. Вартість проїзду буде такою ж, як і в звичайних. Потяги з жіночими купе будуть відповідно марковані. Посадка здійснюватиметься виключно для жінок, а також дітей, яким не виповнилося 6 років.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом із Укрзалізницею системно продовжує впроваджувати заходи безпеки на залізниці. Наразі у потягах вже здійснюється патрулювання воєнізованої охорони, продовжується програма оснащення вагонів камерами відеоспостереження, сигналізацією на дверях купе та кнопками виклику провідника.

Після пілотного режиму фахівці Укрзалізниці вивчатимуть попит, буде ухвалено рішення щодо масштабування проекту.



Переглядів: 2859
Поширень: 0

Останні новини