У Вінниці судитимуть місцевого жителя, який вербував людей у "вагнер"

У Вінниці до суду скерували обвинувальний акт за фактом державної зради стосовно 43-річного жителя міста Вінниці (ч. 2 ст. 111 КК України), повідомляє Вінницька обласна прокуратура. 

Досудове розслідування встановило, що за завданням представників спецслужб рф чоловік протягом листопада – грудня 2022 року підшуковував та вербував до складу так званої приватної військової компанії «вагнер» (також відома як пвк «ліга») жителів міста Вінниці для їхньої подальшої участі у бойових діях проти України. Він пропонував кандидатам грошову винагороду від 2 до 4 тисяч доларів на місяць

Зокрема таку «пропозицію» прийняв вінничанин, який раніше відбував ув’язнення разом з обвинуваченим в одній з установ виконання покарань. У військовому формуванні новобранець мав виконувати завдання, пов’язані з охороною стратегічно важливих російських об’єктів на тимчасово окупованих територіях України.

Про успішне вербування обвинувачений прозвітував куратору-«вагнерівцю», від якого натомість отримав детальні інструкції про перехід завербованого на бік ворога. 

Обвинуваченого затримали у Вінниці, та на час слідства судом до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.



Переглядів: 1738
Поширень: 0

Останні новини