У чому особливості стельових хірургічних світильників

Стельові хірургічні світильники застосовуються для створення оптимального світлового потоку в операційній, проведення обстежень, маніпуляцій. Звичайні освітлювальні прилади для використання в медицині не підходять. Саме спеціалізовані моделі дають спрямоване світло потрібної колірної температури, не втомлюють очі, підвищують ефективність медичних маніпуляцій.

Стельовий хірургічний світильник передбачає гнучкі налаштування параметрів, для зручності користувачів у багатьох моделях передбачений пульт управління. Існують прилади освітлення з двосторонньою панеллю для керування з операційного залу або зовні. Найпопулярніша модель серед медичних закладів – стаціонарний стельовий безтіньовий хірургічний світильник на стельовій консолі. Він підходить для організації основного освітлення, за створення однорідного світлового поля з набором площин відповідає відбивач. Особлива конструкція мінімізує ризик затінення фігур персоналу в операційній зоні.

Ціни хірургічних операційних світильників можуть бути різними, вони залежать від:

робочого поля; діаметр ламп; інтенсивності, ширини, глибини світла; можливості налаштовувати освітлення; індексу кольору; температури розжарення; наявності відео-камери; кількості тіней.

В Україні вигідні умови співпраці пропонує компанія Reanimed. Ознайомитись з асортиментом, умовами замовлення ви можете на сайті компанії. Там же ви знайдете багатофункціональні операційні столи та інше обладнання для медичних установ України.

Що враховувати під час вибору?

Медичний хірургічний світильник може йти з одним плафоном або кількома. Для маленьких приміщень вистачить однієї лампи, але в операційній потрібна стельова дво-або трикупольна модель. Лампи для медустанов передбачають можливість монтажу камер для моніторингу того, що відбувається. Захист світлових головок від вологи та пилу високий.

Найзатребуваніші сьогодні – світлодіодні хірургічні стельові світильники. Вони мають низьке споживання енергії, надійні, безпечні, доступні за ціною. Якщо один елемент вийде з ладу, інші не перестануть горіти. При освітленні простору LED прилади не змінюють температури повітря.

Також в операційних хірургічних світильниках можуть встановлюватись газорозрядні, галогенні лампи. Мінімальний рівень енергоспоживання та максимальну ефективність мають саме світлодіоди.

Чому потрібно вибирати спеціальне висвітлення?

Операційна лампа – окрема категорія медичного освітлення, вона забезпечує оптимальне освітлення малих та великих операційних столів. Плюси такого обладнання:

комфорт та безпека для пацієнта; оптимальні умови праці для медичних працівників; відмінна видимість щодо якісного огляду; проведення лікувальних маніпуляцій у потрібній зоні без ризиків ушкодження здорових тканин.

З урахуванням типу установки хірургічні медичні світильники поділяються на мобільні та стаціонарні. Стельові стаціонарні мають оптимальну потужність, переносні та настінні моделі незамінні при обладнанні перев'язувальних, оглядових, маніпуляційних кабінетів.

Що враховувати під час вибору

Якісний стельовий хірургічний світильник повинен відповідати таким вимогам:

Температура висвітлення. Має бути близькою до денної. Відсутність нагріву. Важлива вимога для медичних закладів. Висока надійність. Прилад має давати рівний світловий потік. Бажана інтеграція системи безперебійного живлення. Налаштування інтенсивності світлового потоку, кута його падіння. Зручність у експлуатації, обслуговуванні.

Нагадуємо, що в Україні вигідні умови співпраці пропонує компанія Reanimed. Дивіться умови замовлення на сайті, для уточнення деталей залишайте заявку або дзвоніть.


Переглядів: 1193
Поширень: 0

Останні новини