У Вінниці відбулося засідання Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону

У Вінниці триває підготовка до наступного опалювального періоду. Учора, 13 червня, міський голова Сергій Моргунов провів засідання Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону.

На засіданні обговорили забезпечення стабільного проходження осінньо-зимового періоду в умовах війни, опираючись на торішній досвід. Зокрема, як повідомляється на сайті Вінницької міської ради, підіймалось питання забезпечення альтернативними джерелами живлення об’єктів критичної інфраструктури, підготовки житлового фонду та закладів освіти й охорони здоров’я. Про це очільник громади повідомив у своїх соцмережах.

«Враховуючи активізацію ворога, збільшення кількості ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе ми повинні бути готовими до усіх викликів, які стосуються опалювального періоду та роботи критичної інфраструктури. Це також стосується й житлового фонду, закладів освіти та охорони здоров’я», – зазначив Сергій Моргунов.

Також очільник громади наголосив на важливості функціонування всіх укриттів: як у житловому фонді, так і комунальних підприємств та закладів.

Учасники штабу проінформували про заплановані етапи підготовки до осінньо-зимового періоду, а також нагальні потреби, які потребують вирішення.

КП «Вінницяміськтеплоенерго», завдяки фінансуванню із міського бюджету та міжнародній допомозі, повною мірою забезпечене генераторами різної потужності. Це дозволить підтримувати роботу котелень та індивідуальних теплових пунктів у випадку вимкнення електроенергії. Також підприємство сформувало 10-добовий запас палива, дров та щепи. У рамках підготовки до наступного опалювального сезону, тепловики здійснять ремонт 48 котелень, 59 ЦТП, 429 ІТП та заміну понад 3 кілометрів тепломереж.

КП «Вінницяоблтеплоенерго», завдяки допомозі міської ради, у межах ВМТГ також на 100% забезпечене альтернативними джерелами живлення. Працівники підприємства планують здійснити поточний ремонт 58 котлів, 96 одиниць насосного обладнання, 160 одиниць засобів вимірювальної техніки, капітальний ремонт 2 котлів та реконструкцію котельні по вул. Пирогова, 127. Також підприємство сформувало запас 3,6 тисячі м3 дров. У майбутньому планується заготовити ще 6,15 тисячі м3 дров та 7 тонн паливних гранул.

Працівники АТ «Вінницяобленерго» у рамках підготовки до наступного опалювального періоду продовжать здійснювати планові роботи із технічного обслуговування мереж та підстанцій, а також формувати й утримувати запас матеріалів.

Сергій Моргунов подякував енергетикам за оперативну ліквідацію аварійних ситуацій в осінньо-зимовий період, а також попросив звернути увагу на мікрорайони Тяжилів та Замостя для того аби зменшити кількість аварійних вимкнень світла.

КП «Вінницяоблводоканал» здійснить заміну 3,5 кілометри, а також проведе дезінфекцію 532 кілометрів мереж водопостачання. Окрім того, заплановано ремонт 91 пожежного гідранта та 180 водопровідних колодязів. Також цьогоріч, у рамках проєкту зі Світовим банком, комунальники здійснять реконструкцію 10 кілометрів магістрального водогону діаметром 400-635 мм. На випадок аварійних вимкнень світла, задля забезпечення роботи в умовах можливого блекауту, зокрема за підтримки Вінницької міської ради, підприємством було сформовано запас альтернативних джерел живлення.

Акціонерним товариством «Вінницягаз», задля забезпечення якісних та сталих послуг із газопостачання, буде проведено реконструкцію 9 газоредукувальних пунктів, 4 газорегуляторних пунктів та 5 станцій катодного захисту. Окрім того, планується виконати комплексне приладове обстеження газорозподільних мереж протяжністю майже 480 кілометрів.

Не менш важливою частиною є підготовка житлового господарства громади до проходження опалювального сезону 2023-2023 рр. Наразі департаментом житлового господарства здійснюється капітальний ремонт покрівель, міжпанельних стиків, інженерних мереж, заміна старих вікон та дверей на нові, які є енергозберігаючими. Також проводяться роботи по заміні систем електрозабезпечення.

Відділом по розвитку ОСББ з початку липня планується почати проведення роз’яснювальної роботи з головами ОСББ щодо необхідності забезпечення належної підготовки житлових будинків до осінньо-зимового періоду та доукомплектування пунктів обігріву у житлових будинках.

Не менш важливим є підготовка вулично-шляхової мережі. Так департаментом комунального господарства та благоустрою заздалегідь закуплено 1,5 тонни солі та розпочаті процедури закупівлі 8 тисяч тонн відсіву. Окрім того, фахівці здійснили підготовку спецтехніки у кількості 102 одиниць. Також відповідні комунальні підприємства сформовали близько 41 тонни запасу палива.

До опалювального сезону готуються заклади освіти та охорони здоров’я. За інформацією представників профільних департаментів, заклади освіти та охорони здоров’я майже повною мірою забезпечені генераторами, а їх керівників зобов’язано перевірити справність систем теплопостачання.

Також у Вінниці продовжать здійснювати термомодернізацію закладів охорони здоров’я та освіти.

Міський голова підсумував, що наразі якісна підготовка Вінницької громади залежить від спільних зусиль та злагодженої роботи усіх комунальних служб.

«Чим краще підготуємось до зими, тим легше буде протистояти викликам. Працюємо разом – великою командою, кожен на своєму місці», – вважає Сергій Моргунов.



Переглядів: 1193
Поширень: 0

Останні новини