У Вінниці відзначили кращих спортсменів за підсумками змагань

Вінницькі спортсмени продовжують вражати своїми неймовірними досягненнями. Сьогодні, 16 червня, кращі спортсмени за підсумками як міжнародних, так і Всеукраїнських змагань отримали Подяки та подарунки від Вінницької міської ради та комітету по фізичній культурі та спорту.

На початку церемонії голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський подякував Збройним Силам України за можливість виступати під жовто-блакитним прапором на спортивних аренах світу та України. Він, підкреслив важливість спорту у розвитку нашого суспільства.

«Вінниця може пишатися своїми талановитими спортсменами, які своїми здобутками прославляють нашу землю на міжнародній арені. Завдяки вам на турнірах Європи та світу звучав Гімн України та підіймався Прапор України. Ви є справжніми героями та прикладом для наслідування. Ваша праця, відданість та самовідданість є невичерпним джерелом натхнення для нас усіх», – сказав Сергій Краєвський.

Серед спортсменів, які отримували нагороди цього дня був й Іван Чупринко. Відомий пауерліфтер здобув перемогу на чемпіонаті світу з класичного жиму лежачи у ваговій категорії до 74 кг. Тренує спортсмена ЗТУ Вадим Мохник. Нагадаємо, Іван проявив на цих змаганнях справжній патріотизм та солідарність із усім українським народом, відмовившись потиснути руку іранцю.

Також отримав Подяку і Віталій Коломієць, якого Іван Чупринко тренує спільно зі своїм наставником. Хлопець здобув срібну медаль чемпіонату Європи з пауерліфтингу.

Відзначились юні вінничани і на перших Європейських іграх з єдиноборств. На їхньому рахунку дві золоті, п’ять срібних та дві бронзові нагороди. А проходив турнір з 30 травня – 3 червня 2023 року у м.Белград (Сербія). Вінничина була представлена у вільній, греко-римській боротьбі, тхеквондо та самбо.

З-поміж тих, хто приймав сьогодні заслужені оплески був і Антон Слушний, який завоював «бронзу» чемпіонату Європи з дзюдо серед спортсменів із вадами слуху. Його тренує Микола Костенко.

Подяки отримали й вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Вони в польському містечку Замость на чемпіонаті Європи зі спортивної радіопеленгації серед дорослих, юніорів та юнаків – «Меморіал Здіслава» вибороли п'ять золотих, три срібні та три бронзові медалі.

На Кубку світу з марафону веслування на байдарках і каное вінничанка Марина Чорна виборола срібну та бронзову нагороди. Вона вихованка КЗ ВО ДЮСШ імені Юлії Рябчинської. До змагань спортсменку тренували Ганна Балабанова та Роман Копистинський.

А на чемпіонаті України з важкої атлетики Сергій Колесник встановив три рекорди України серед юніорів. Він є вихованцем Костянтина Соцкова.

Як зазначив Сергій Краєвський, церемонія нагородження – це чудова можливість подякувати нашим талановитим спортсменам та побажав їм ще більше перемог у майбутніх змаганнях.


Теги: Спорт

Переглядів: 1505
Поширень: 0

Останні новини