В приміщенні амбулаторії в Писарівці завершується капітальний ремонт

Мешканці Писарівки незабаром зможуть отримувати медичні послуги в більш комфортних умовах. В приміщенні місцевої амбулаторії завершують капітальний ремонт, а поруч з нею – створюють сучасну зону очікування. Останнє стало можливим завдяки перемозі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив».

Як повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов, сучасна амбулаторія в Писарівці – приклад того, як може співпрацювати влада і громада в реалізації проєктів.

«Два роки тому, коли Вінниця об'єдналась із сусідніми селами, утворилась об'єднана громада. Тоді ми розпочали капітальний ремонт медзакладу: облаштували пандуси, зробили ґанок, замінили вікна, двері та інше, – зазначив очільник міста. – Потім повномасштабне вторгнення... Ремонт довелося призупинити. Відновити змогли цьогоріч. Уже більша частина робіт всередині будівлі – виконана». Міський голова зазначає, що додатково жителі Писарівки висловили бажання покращити й прилеглу територію. Для реалізації свого задуму вони подали проєкт на конкурс «Бюджет громадських ініціатив. І виграли».

«Тепер ми його реалізовуємо. Так виглядає співпраця. Дякую ініціативним і небайдужим мешканцям Писарівки. Разом ми можемо більше, – йдеться у повідомленні. – До речі, до кінця червня приймаються проєкти на конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Долучайтесь».

Варто зазначити, що вінничани позитивно оцінюють якість медичних послуг у місті. Про це свідчать результати останнього Всеукраїнського муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту – IRI Ukraine

Оновлена амбулаторія у Писарівці, за словами старости Вінницько-Хутірського округу Владислава Кривешка, матиме безбар’єрний доступ для маломобільних груп населення, кімнати для фізіотерапевтичних процедур, маніпуляційні, нові санвузли, сучасний кабінет лабораторних досліджень, стоматологію, рецепшн, зручні кабінети для роботи сімейних лікарів та медичного персоналу.

“Таким чином, понад 450 м² осучасненого простору стануть міцним підґрунтям для комфортного поліпшення здоров‘я мешканців нашої та сусідньої територіальних громад, а облаштована нова зона для очікування у сквері навколо амбулаторії стане родзинкою закладу”, – зазначає очільник округу.

Загалом, капітальний ремонт закладу, як розповідає Владислав Кривешко, було розпочато за дорученням міського голови Сергія Моргунова, ще наприкінці 2021 року, після того, як Писарівка стала частиною Великої Вінниці.

Тоді працівники підрядної організації встигли зробити “вхідну групу”: облаштували пандуси для маломобільних відвідувачів, зробили ґанок, замінили вікна та вхідні двері. В 2022 році капремонт довелось призупинити через повномасштабне вторгнення. Цього року виконання робіт знову було відновлене.

«Наразі ми можемо говорити про те, що роботи капітального характеру уже виконані в понад 60% приміщень, крім того, в приміщеннях, які не потребували капітальних втручань, зроблено косметичний ремонт, – розповідає староста Вінницько-Хутірського округу Владислав Кривешко. – Будівельники привели до ладу стіни, поклали плитку на підлогу, облаштували санвузли тощо. Думаю, якщо сьогоднішній темп збережеться, то уже восени весь комплекс робіт буде завершений».

До того ж часу мають встигнути завершити роботи на прилеглій до лікарні території, де, в рамках Бюджету громадських ініціатив, реалізується проєкт з облаштування сучасної зони очікування.

«Коли жителі населеного пункту дізнались про майбутній капремонт амбулаторії, вони в 2021 році розробили та подали проєкт на конкурс «Бюджет громадських ініціатив», який став переможцем, – розповідає Владислав Кривешко. – Нещодавно, після того, як фінансування проєкту відновилось, представники підрядної організації змогли приступити до робіт».

Тут мають покласти тротуарну плитку, зробити зовнішнє освітлення, приміщення для того аби відвідувачі могли залишати дитячі візки, велопарковку, встановити лавочки та урни, а також висадити зелені насадження.


Переглядів: 1144
Поширень: 0

Останні новини