Вінничанка Анна Коваленко отримала бронзу в Міжнародному конкурсі «Олімпіада Геніїв» у США

Вінницькі ліцеїсти вкотре демонструють свій талант та розум. Вони продовжують виборювати нагороди на міжнародних на всеукраїнських конкурсах та олімпіадах. Серед їх числа опинилася і Анна Коваленко, твір якої високо оцінили іноземці. Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Вітаю ученицю Вінницького ліцею №6 Анну Коваленко з бронзовою медаллю у міжнародному конкурсі «Олімпіада Геніїв», що проходив у США. Науковим керівником учениці є Владислав Качур – учитель іноземних мов, фіналіст Global Teacher Prize Ukraine», – написав Сергій Моргунов.

Раніше Анна стала призеркою Всеукраїнського конкурсу та в складі національної команди в кількості 47 осіб були була відправлені відправлена з Варшави до США, де вінничанка виборола почесне місце.

1634 учасники із 60 країн світу взяли участь у Genius Olympiad, метою якої є привернення уваги до проблем екології.

Як зазначають організатори, завдання учасників міжнародного конкурсу спрямовані на вирішення різноманітних аспектів глобальних екологічних проблем шляхом розвитку екологічної свідомості молоді та інформування громадськості щодо забруднення навколишнього середовища.

«Анна написала оповідання англійською мовою під назвою «The Dawn» («Світанок»). Це розповідь про працівника найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС, яка нині окупована рашистами. Іноземне журі високо оцінили роботу вінницької школярки, – зауважив міський голова. – Пишаємося творчими ліцеїстами та бажаємо подальших успіхів у будь-яких починаннях».


Переглядів: 1299
Поширень: 1

Останні новини