У Вінниці оновлюють одинадцять покрівель, п’ять з них – на завершальному етапі

Цьогоріч у Вінниці планують капітальний ремонт близько 30 покрівель багатоквартирних будинків. Наразі комунальники працюють на одинадцяти покрівлях. З них на половині об’єктів роботи уже знаходяться на завершальному етапі.

Це будинки за адресами: Гоголя, 20, Хлібна, 11, Генерала Григоренка, 36, Г. Артинова, 38, Келецька, 110.

Також роботи виконуються на покрівлях будинків Лялі Ратушної, 128 (виконано близько половини запланованих робіт), Волошкова, 8, Космонавтів, 79, Брацлавська, 57, О. Антонова, 12 та Л. Лук’яненка, 33.

З перерахованих об’єктів – 10 покрівель відремонтують повністю коштом міського бюджету. До оновлення однієї покрівлі, по вулиці Лялі Ратушної, 128, частково долучаються мешканці на умовах співфінансування, але і тут основну частку витрат бере на себе місто.

“Ремонт більшості зі згаданих покрівель виконується повністю за рахунок коштів міського бюджету – як перший безкоштовний капітальний ремонт для ОСББ. Ці роботи є дороговартісними, тож при створенні об'єднання співвласників, вінничани часто обирають саме цей вид робіт і це є одним із найзатребуваніших ремонтів конструктивних елементів в місті”, – розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький.

В ході капітального ремонту на шатрових покрівлях, в залежності від стану, частково чи повністю замінюється кроквяна система, оновлюються та обшиваються димоходи, облаштовуються водостоки та повністю замінюється покриття. Зокрема, замість старого шиферного на шатрових покрівлях встановлюється металочерепиця.

Крім того, за словами Віталія Місецького, в нових проєктах капремонтом покрівель також передбачається їх утеплення аби в холодну пору року зменшити втрати тепла.

На м'яких (мембранних або рубероїдних) покрівлях замінюється стяжка, а потім влаштовується нове покриття.

Загалом, спочатку в місті планувалось в поточному році капітально оновити покрівлі на 21 будинку. Проте, як зазначають в департаменті житлового господарства, наразі ці плани відкориговані в сторону збільшення.



Переглядів: 1159
Поширень: 0

Останні новини