Вінницький суд взяв під варту двох підозрюваних у державній зраді

У Вінницькому міському суді Вінницької області обрали запобіжні заходіи у вигляді тримання під вартою для чоловіків, які підозрюються у державній зраді. 

Як повідомляють у пресслужбі суду, чоловік, проживаючи на даний час на тимчасово окупованій території Донецької області, підтримуючи дружні та довірчі відносини з іншими мешканцями області, увійшов до складу агентурно-інформаторської мережі на території Луганської та Донецької областей, яка здійснює збір інформації розвідувального характеру, з метою подальшої передачі її представникам рф, залучив до вказаної мережі двох підозрюваних та інших осіб.

В подальшому, підозрювані вступили до незаконного збройного формування у складі терористичної організації «ЛНР». Один із підозрюваних, проживаючи у Харківській області, збирав та передавав іншому підозрюваному актуальну інформацію щодо переміщення та точного розташування підрозділів та техніки ЗСУ, розміщених на даному напрямку, з  можливістю ідентифікувати їх на місцевості.

При обранні запобіжних заходів слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Наразі тривають слідчі дії.


Теги: кримінал

Переглядів: 1591
Поширень: 0

Останні новини