У Вінниці провели унікальну операцію з відновлення язика пацієнту

Вінницькі лікарі провели рідкісну операцію відновлення язика у пацієнта, повідомляють у Подільському регіональному центрі онкології.

Пацєнт страждав від раку бічної поверхні язика з метастазами в лімфовузлах шиї. Хірурги здійснили гемірезекцію язика, тобто видалили половину пошкодженого органу, а також метастази в лімфовузлах шиї.

"Велике досягнення полягало не лише у видаленні пухлини, а й у відновленні форми та функції язика. Щоб забезпечити пацієнтові повноцінну мову та здатність до прийняття їжі, лікарі використали інноваційний підхід - мікрохірургічну техніку пластики язика", - пояснили в Подільському регіональному центрі онкології.

За допомогою шкірного клаптя передньо-бічної поверхні стегна, хірурги відновили пошкодження. Судини, які постачали кров до шкірного клаптя, були майстерно пересаджені на судини шиї, що забезпечило нормальне кровопостачання до відновленої ділянки. Після фіксації клаптя в ділянці дефекту язика, пацієнт знову здатний спілкуватись та харчуватись у звичному режимі.

"Цей успішний випадок відновлення відкриває нові перспективи для пацієнтів нашого центру, що стикаються з подібними проблемами", - зазначили у Подільському регіональному центрі онкології.

Фото: Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА


Теги: медицина

Переглядів: 1347
Поширень: 0

Останні новини