Вінничанам пенсійного віку видадуть близько 1800 пакунків з товарами першої необхідності

Протягом двох місяців вінничани з низьким рівнем пенсійного забезпечення зможуть отримати 1800 наборів з товарами першої необхідності. До їх складу входять олія, борошно, крупи, цукор, консервація, побутова хімія, лампочка з акумулятором та багато іншого. Всього 19 позицій товарів.

Як зазначає Вінницький міський голова Сергій Моргунов, ці набори сформовані завдяки ГО “Артинов”.

“В рамках консолідованої роботи нашого Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу згуртувалось багато різних громадських організацій, в тому числі і ГО “Артинов”, яку очолює депутат міськради Андрій Піжевський”, - зазначає міський голова.

Профінансувала допомогу для літніх вінничан австрійська християнська організація EDGE, яка по програмі RED зголосилась профінансувати допомогу саме вінничанам. Налагодив комунікацію з іноземним донором депутат міської ради та координатор гуманітарного штабу Андрій Піжевський. Загалом, за словами, очільника міста, важливо, що кожна із залучених до діяльності Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу організацій, надає посильну допомогу на своєму місці: і нашим військовим на фронті, і теробороні, прифронтовим та деокупованим населеним пунктам, і переселенцям, і малозахищеним категоріям, зокрема, і пенсіонерам з невеликими пенсіями.

“Набори, які зараз роздаються - досить суттєві. Такого набору має вистачити на певний час. А приблизна вартість одного пакунку - близько 1400 гривень”, - зазначає очільник міста.

Андрій Піжевський зазначив, що допомагати саме пенсіонерам вирішили, зважаючи на велику кількість відповідних запитів до нього, як депутата міськради.

“Ми усі розуміємо, що прожити сьогодні, на тих же 2,5 тисячі гривень - це доволі складно. Але знаєте, тішить те, що коли наші дівчата обдзвонюють людей, вони часто відмовляються. Хтось зараз за кордоном, комусь, як кажуть, допомагають рідні, тож вони просять замість них передати цю допомогу тим, хто знаходиться в більш скрутному становищі, - розповідає Андрій Піжевський. - Але буває й таке, що люди, від знайомих почули про цю допомогу, приходять до нас. Якщо вони є в списку, який нам надали в департаменті, то ми їм одразу видаємо цю допомогу, якщо не має, то вносимо в чергу, і пояснюємо, що вони отримають допомогу, за можливості, пізніше”.

В рамках домовленостей з донорською організацією, вона надає фінансову допомогу, а уся продукція - закуповується на місці, що дозволяє додатково підтримувати нашу економіку.

“Крім того, це дозволяє самостійно формувати набори, адже ту продукцію, що іноді привозиться з-за кордону, наші люди не завжди звикли вживати. Більшість товару закуповується через місцеві торгові мережі, а також у виробників. А перед донорами звітуємо щомісяця, надсилаючи усі чеки, аби вони могли бачити увесь рух коштів. Хотів би також подякувати департаменту соціальної політики, завдяки кооперації з ним ми можемо робити гарну справу. Ми зараз працюємо над продовження фінансової підтримки, у разі позитивного вирішення цього питання, з’явиться можливість розширити перелік тих, хто зможе отримати подібну допомогу”, - каже Андрій Піжевський.

Загалом, це вже другий етап проєкту, який розпочався наприкінці березня. Тоді, за підтримки департаменту соцполітики, силами волонтерів ГО “Артинов”, було сформовано та передано вже понад 1500 пакунків, загальною вагою близько 20 тонн.

Як зазначає директора департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова, ця допомога є додатковою можливістю для літніх вінничан з невеликим доходом. Зокрема, тих, хто отримує щоквартальну муніципальну добавку від міської ради. Загалом, в рамках програми “Вінничани важливі” було поетапно видано близько 36 тисяч продуктових наборів. Це як підопічні терцентру, так і багатодітні сім’ї, а також військовослужбовці та їхні родини. Наразі департамент вивчає можливість допомоги також сім’ям з дітьми з інвалідністю.



Переглядів: 2383
Поширень: 0

Останні новини